4. feb. 2014
Af Lisbeth Grube

Prinsesse Beatrix tog familien med til takkefest

Dronning Maxima og prinsesse Beatrix.
Dronning Maxima og prinsesse Beatrix.
Foto: AOP
Den tidligere hollandske dronning blev hyldet for sine 33 år på tronen med et storslået show.

Den tidligere dronning af Holland, den nuværende prinsesse Beatrix, var i hopla med sin efterfølger, dronning Maxima, da hun lørdag aften var centrum for en festlig aften i Rotterdam.

Til ære for prinsesse Beatrix og hendes 33 år på tronen blev der holdt en storslået takkefest på Ahoy Stadium - og mere end to millioner seere fulgte det TV-transmitterede show på kanalen Nederland 1.

Showet hed ”Beatrix, med hjerte og sjæl”, og forestillingen var en blandingen af folklore, Bach, akrobatik og fornøjelige indslag. I alt 33 kulturelle indslag blev fremført for prinsesse Beatrix – én for hver år, hun var dronning. Afslutningsvis sang 4.000 mennesker højt for prinsesse Beatrix, skriver flere hollandske medier, deriblandt nos.nl.

Næsten hele familien var med

Den kongelige familie var næsten fuldtallig til takkefesten. Kun prins Bernhard, som i sommer fik konstateret kræft i lymfesystemet, og hans hustru, prinsesse Annette, manglede.

Kort før prinsesse Beatrix fyldte 75 år, bekendtgjorde hun den 28. januar 2013, at hun ville abdicere fra den hollandske trone og overdrage den til sin ældste søn, kronprins Willem-Alexander.

30. april sidste år fandt kroningen af kong Willem-Alexander og dronning Maxima så sted ved en festlig ceremoni i Amsterdam.

I anledning af kroningen tog det nye kongepar efterfølgende på en royal tour rundt i Holland.

Læs mere om: