Onsdag, 30. november 2016 - af Marianne Singer

SE BILLEDERNE: Dronning Mathilde og dronning Maximas fantastiske galla-stil

Hollands kong Willem-Alexander og dronning Maxima bød på en storslået middag i pragtfulde omgivelser på det kongelige palads i Amsterdam.

Dronning Maxima og dronning Mathilde gjorde som aftenens kvindelige hovedpersoner en glamourøs entré til den store statsbanket på det kongelige palads i Amsterdam. 

Sammen med sin mand, kong Willem-Alexander, havde dronning Maxima inviteret til et stort gallataffel til ære for kong Philippe og dronning Mathilde i forbindelse med deres statsbesøg i Holland fra den 28. til 30. november.

SE BILLEDERNE: Kongelige kvinder i rødt

Dronning Maxima i elegant genbrug 

Dronning Maxima var fantastisk flot i samme gallakjole, som hun tidligere har båret til arvestorhertug Guillaume og prinsesse Stephanies bryllupsfest i Luxembourg i 2012.

Kjolen i sølv og vinrød er kreeret af den hollandske designer Jan Taminiau og blev også denne gang piftet op med en matchende stola. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Bar parisisk diadem

Den kongelige frisure havde dronning Maxima sat på plads med det vidunderlige rubin-diadem skabt af det berømte juveler-hus Mellerio dits Meller i Paris.

Også den belgiske dronning Mathilde strålede denne festlige aften iklædt en cremefarvet blonderobe med et brusende skørt og et perle- og pailletbroderet overstykke.  

Belgiske juveler

Dertil bar dronning Mathilde ”De ni provinsers tiara”, idet de 11 spidsbuer, der omkranser 11 store diamanter, symboliserer de ni provinser i Belgien og den belgiske koloni Congo, mens det står hen i det uvisse, hvad den sidste 11. spidsbue symboliserer.

Det er oprindeligt en bryllupsgave til prinsesse Astrid fra det belgiske folk i 1926 skabt af den belgiske juveler Van Bever.

Understreger tæt forhold

Ifølge det hollandske kongehus' hjemmeside har det belgiske statsbesøg til formål at videreudvikle det tætte forhold mellem Belgien og Holland og understrege landenes historiske bånd og fælles værdier. 

Med til den store middag var også prinsesse Beatrix,  prins Constantijn, prinsesse Laurentien, prinsesse Margriet og Pieter van Vollenhoven. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden