16. feb. 2019
Af Henrik Salling

SE BILLEDERNE: Dronning Máxima hylder kvinder i Jordan

Hollandske dronning Máxima havde stor ros til jordanske kvinder under et besøg i den jordanske by Salt.

Dronning Máxima fra Holland havde kun rosende ord tilovers for de jordanske kvinder, hun mødte under sit besøg i den jordanske by Salt, ikke langt fra Amman.

Giver inspiration

De jordanske kvinder er iværksættere og udgør efter dronningens mening et glimrende eksempel, som kan være til inspiration for andre.

De ​​kvindelige iværksættere bestyrer et traditionelt gæstehus og muligheden er kommet i stand gennem MFW (Microfund for Women) MFW tilbyder en række lån til fremme af kvinders økonomiske udvikling, herunder også livsforsikring og sygeforsikring.

Gør en forskel

- Det er meget vigtigt, at flere kvinder bliver uafhængige. Jeg har nu set eksempler på vellykkede kvindelige iværksættere i Jordan. Et vidunderligt og vigtigt eksempel for andre kvinder, sagde dronning Máxima, som er på et tredages besøg i landet.

- Små ændringer som disse gør faktisk en stor forskel i disse kvinders liv, tilføjede dronningen.

FN's særlige udsending

Dronning Máxima er FN's generalsekretærs særlige udsending for finansiering af kvinder, og besøget har til formål at følge op på nogle projekter, som er iværksat at FN.

Siden 2009 har dronning Máxima arbejdet for at gøre finansielle tjenester tilgængelige for alle - også for lavindkomstgrupper.

GALLERI: Dronning Maxima i Jordan 2019 (Foto: MEGA)

Læs mere om: