23. jul. 2016
Af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDERNE: Kom indenfor hos dronning Maxima og kong Willem-Alexander

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/26.02410558.jpg
Foto: All Over
For allerførste gang lader det hollandske kongepar offentligheden komme indenfor på deres slot i Haag. Både dronning Maxima og kong Willem-Alexander ser frem til at få besøg af mange tusinde gæster.

Dørene til det smukke Noordeinde Slot i Haag i Holland åbnes normalt kun for kong Willem-Alexander, hans nærmeste familie og ansatte.

Denne sommer åbnes dørene dog også for mange andre, der aldrig har været på slottet før. For allerførste gang lader kongeparret således offentligheden komme indefor i de royale gemakker på slottet i Haag. (Se galleriet længere nede)

Denne weekend og tre yderligere vil der være åbent for gæster, og det ventes, at 20.000 mennesker vil træde indenfor for at se nærmere på Noordeinde Slottet.

På ferie med familien

Kong Willem-Alexander, som lige nu er på ferie med dronning Maxima og parrets tre døtre Catharina-Amalia, Alexia og Ariane, sagde for nylig, at han inderligt ønskede, at folk skulle få muligheden for selv at opleve det storslåede Noordeinde.

- Når det ikke bruges så meget i løbet af sommeren, kan vi åbne det, sagde kongen desuden.

Se Video: Dronning Maxima og kong Willem-Alexander var vilde med Samsø-eventyret

En særlig plads

Noordeinde Slot har en helt særlig plads i den hollandske kongefamilies hjerter. Det har været rammen om flere kongelige bryllupper, og så er det til dagligt kong Willem-Alexanders arbejdsplads.

Her holder han blandt andet de vigtigste møder med hoffets spidser.

Offentligheden vil denne weekend og de tre følgende få adgang til blandt andet den store balsal, de smukt indrettede saloner samt til de kongelige stalde. Vil man udenfor, kan man nyde en spadseretur i den underskønne slotspark med tulipannede og springvand.

Hvis man ikke lige har mulighed for at tage til Holland, kan man herunder se en håndfuld fotos af det smukke slot og de fornemme gemakker.

GALLERI: Noordeinde slot

Læs mere om: