Lørdag, 17. august 2013 — af Jan Bergman

Sorgramt kongefamilie tog afsked med prins Friso

Johan Friso begravelse
Mabel med døtre Luana på 7 år og Zaria på 6 år og prinsesse Beatrix, efterfulgt af sin ældste søn kong Willem-Alexander.
Foto: AOP
Fredag eftermiddag samledes den kongelige familie og nærmeste omgangskreds til privat begravelse af prins Johan Friso.

Klokken 16 fredag eftermiddag kimede begravelsesklokkerne fra kirketårnet i landsbykirken i Lage Vuursche.

Kort forinden havde kongefamilien i en tæt gruppe trådt hen over gårdspladsens knasende perlesten med sorgen malet i deres ansigter. Forrest afdødes nærmeste – Mabel med døtre Luana på 7 år og Zaria på 6 år og prinsesse Beatrix, efterfulgt af sin ældste søn kong Willem-Alexander.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hele kongefamilien var klædt i sort – undtagen børnene – de lyste op i mængden iklædt hvidt.

Op mod 80 mennesker deltog ved begravelsen i kirken Stulpkerk, der var smukt pyntet med bårebuketter, blomsterkranse og dekorationer – alle med cremefarvede roser.

Danske kongehus var ikke inviteret med ved begravelsen, da ceremonien var privat. Kun norske kong Harald, der var gudfar til Johan Friso, deltog med resten af den hollandske kongefamilie.

Efter ønske fra familien om at holde ceremonien privat, havde myndighederne i tæt samarbejde med blandt andet politi og militær fået skærmet den lille landsby af så vidt som muligt.

Efter den kirkelige ceremoni blev prins Johan Friso stedt til hvile på den tilstødende kirkegård. Her blev de mange blomsterbuketter efterfølgende lagt han grav.

Prins Johan Frisos gravsted med de mange blomster
Prins Johan Frisos gravsted med de mange blomster
Foto: AOP

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden