17. maj. 2016
Af Dorte Quist

TILLYKKE: Dronning Maxima fylder 45 år

Dronning Maxima.
Dronning Maxima.
Foto: Jeroen van der Meyde
Efter tre år som dronning er Maxima mere populær i Holland end nogensinde.

Dronning Maxima når heldigvis at fejre sin 45 års fødselsdag sammen med sin mand, kong Villem-Alexander og deres tre døtre, prinsesserne Catharina-Amalia, Alexia og Ariane, før hun onsdag flyver til København for at deltage i den store kvindekonference, Women Deliver, i Bella Centret.

Her skal hun selvfølgelig også mødes med sin royale kollega og gode veninde, vores egen danske kronprinsesse Mary.

Selv om dronning Maxima utvivlsomt bliver fejret grundigt af både familie og venner på dagen, passer hun selvfølgelig også sit arbejde, og står derfor på talerstolen i World Forum Centret i Haag, hvor hun åbner en konference for de hollandske pensionskasser.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Dronning Maxima syntes Willem-Alexander var kedelig

Argentinske Maxima Zorreguieta blev født i 1971 i Argentina, og hun mødte prins Willem-Alexander tilbage i 1999, da de begge deltog i en forårsfestival i Sevilla i Spanien.

Maxima var ikke klar over, at han var prins, og prins Willem-Alexander troede efter sigende, at hun var fra pressen. Mange år efter afslørede dronning Maxima, at hun aldeles ikke fattede samme sympati for prinsen, som prinsen fattede for hende den dag.

Dronning Maxima har genfortalt adskillige gange, at hun fandt ham kedelig og temmelig irriterende. Men prins Willem-Alexander var anderledes tændt og helmede ikke, før han efter mange telefonopkald endelig fik Maxima overtalt til, at de skulle mødes igen. Og prinsens ihærdighed fik Maxima omvendt.

Dronning Maxima har aldrig lagt skjul på, at hun er helt sin egen.

Det pointerede hun allerede under forlovelse, hvor hun blev citeret for følgende:

- Jeg er latiner. Jeg vil altid være latiner i mange henseender. Jeg danser, jeg synger, og jeg vi blive ved med at danse og synge.

Men måske er det netop derfor, at dronning Maxima er så utrolig populær blandt den hollandske befolkning.

BILLED-BLADET ønsker stort tillykke med fødselsdagen.

GALLERI: Kong Willem-Alexander og dronning Maxima

Læs mere om: