20. mar. 2023
Af Lene Skriver Bak

Tv-serie om Maxima på vej: Se om du synes hovedrollen ligner dronningen

Dronning Maxima.
Dronning Maxima bliver omdrejningspunktet i en ny tv-serie.

Dronning Maxima fascinerer og begejstrer royale fans verden over og nu bliver hendes tidlige liv til en tv-serie i seks afsnit.

Det er streamingtjenesten Videoland, der har bestilt serien, der ifølge tjenesten bliver en af de dyreste, der nogensinde er produceret i Holland.

Tv-serien tager udgangspunkt i bogen "Motherland: The early years of Maxima Zorreguieta", som er skrevet af Marcia Luyten og udkom i november sidste år.

Serien fortæller om Maximas rejse fra Argentina til New York, hvor hun boede og arbejdede, om mødet med den daværende prins Willem-Alexander, som hun forelskede sig i og presset fra medierne, da de fik nys om romancen.

Serien kommer også til at behandle udfordringerne for Maxima og Willem-Alexander omkring Maximas far, Jorge Zorreguieta, som havde været en del af regeringen under den argentinske diktator Videla og derfor var ildeset i Holland.

Til at spille Maxima har produktionsselskabet hyret den 27-årige argentinske skuespiller Delfina Chaves, mens rollen som Willem-Alexander bliver varetaget af den hollandske Martijn Lakemeier, der er 29 år.

– Da Maxima satte foden på hollandsk jord, omtalte folk hende som et biprodukt til to mænd. Hvem hun var, og hvad hun ønskede af livet, blev af omverdenen tilskrevet først hendes far og derefter hendes prins. Jeg elsker virkelig, at serien nu fortæller hendes historie, fra hendes synspunkt, har Delfina Chaves udtalt til Deadline.

Se om du synes, Delfina Chaves og Martijn Lakemeier ligner Maxima og Willem-Alexander i galleriet øverst.

Læs mere om: