Hollands og Belgiens kongepar besøger oversvømmede områder

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima samt dronning Mathilde og kong Philippe. 

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima samt dronning Mathilde og kong Philippe. 

Foto: Ritzau Scanpix
Hollands kong Willem-Alexander og dronning Maxima og Belgiens kong Philippe og dronning Mathilde har besøgt områder, der blev ramt af massive oversvømmelser.

Den nordlige del af Europa blev i midten af juli ramt af voldsomme oversvømmelser, forårsaget af kraftige regnskyl.

Tyskland er hårdest ramt, men også Belgien, Holland og Luxembourg er alle berørt af oversvømmelserne.

I Belgien mærke dronning Mathilde og kong Philippe det på egen krop, da de stred sig gennem vandmasserne i byen Pepinster og med egne øjne kunne se ødelæggelserne vandet havde forårsaget på byen.

Foto: Ritzau Scanpix

Både hollandske dronning Maxima og kong Willem-Alexander og belgiske dronning Mathilde og kong Philippe forsøgte at trøste og hjælpe nogle af de mange mennesker, der er ramt af de massive oversvømmelser.

Foto: Ritzau Scanpix

I Holland kæmper man også med vandmasserne, også omkring floden Maas, hvor dronning Maxima og kong Willem-Alexander forsøgte at opmuntre befolkningen i byen Valkenberg.

Her er der faldet meget regn, men beboerne kæmper også med det vand, der bliver ledt til området fra nabolandene Tyskland og Belgien.

Foto: Ritzau Scanpix

Også i Holland havde kongeparret brug for knælange gummistøvler for at kunne klar vandet i gaderne, mens skoene trods alt var tørre, da parret talte med berørte beboere og redningsarbejdere i det lokale bowlingcenter, hvor folk havde søgt tilflugt.

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden