13. nov. 2011
Af af Jon Bloch Skipper

Hvad serverede kronprinsparret til deres bryllupsmiddag?

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/kongelige/nyheder/kronprins-frederik-og-mary/2011/2/bryllupskysbs.jpg
Foto: Birger Storm
Redaktøren af BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, Jon Bloch Skipper, svarer på spørgsmål fra læserne

Kære kongelige brevkasse!

Vi skal holde en stor familiefest den 14. maj næste år, altså på den dag, kronprinsparret blev gift. Vi vil lave deres bryllupsmenu, men hvad fik de egentlig at spise?

Venlig hilsen

Berit Højbjerg

Kære Berit Højbjerg!
Det lyder som et ambitiøst projekt. Menuen bestod af en forret af timbale af de nordiske haves frugter med en dertilhørende sauce af søpindsvin.

Hovedretten var krydderstegt dådyr fra de kongelige skove med rissolé-kartofler fra Samsø, ærter parisienne, sauterede morkler og dyresauce. Desuden blev der serveret hvide, danske aspargeskartofler og bornholmerkyllinger parfumeret med æblecider, og til dessert var der en kage af hvid chokolademousse.

Til maden blev der drukket to af prinsgemalens vine: La Cigaralle du Prince Consort 2000
og Cahors Château de Caïx 1996. Til kagen nød gæsterne en Mercier-champagne. God fest og velbekomme.

Mange hilsner

Jon Bloch Skipper

Har du spørgsmål til Den Kongelige Brevkasse, så send dit spørgsmål til jon@billed-bladet.dk, eller klik her!

Læs mere om: