15. aug. 2011
Af af Jon Bloch Skipper

Hvorfor tager prins Henrik ikke hatten af indendørs?

Regentparret afholder nytårskur for det diplomatiske korps i Drabantsalen på Christiansborg Slot.
Regentparret afholder nytårskur for det diplomatiske korps i Drabantsalen på Christiansborg Slot.
Arkivfoto fra 2010: Martin Høien/BILLED-BLADET
Redaktøren af BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, Jon Bloch Skipper, svarer på spørgsmål fra læserne

Kære kongelige brevkasse!

Jeg har igennem flere år observeret, at prinsgemalen ikke som alle andre officerer aftager sin hovedbeklædning ved ankomsten til Drabantsalen på Christiansborg. Har han særlige rettigheder på dette område? Jeg erindrer fra min tid i militæret, at man tager hovedbeklædningen af indendørs. Det støder mig, at han ikke gør det.

Med venlig hilsen

Ove H. Ejlertsen

Kære Ove H. Ejlertsen!

Jeg besvarede en lignende henvendelse fra Jesper Skade for et par år siden. Mit svar må blive det samme. Det er, som du ved, kutyme, at herrerne tager hovedbeklædningen af indendørs, mens kvinderne har lov til at beholde deres på. Det kan dog smutte for selv den bedste, og det gør det åbenbart konsekvent for prinsgemalen.

Normalt har han en adjudant til at hjælpe sig med at huske den slags, men de høflige påmindelser udebliver tilsyneladende - måske fordi han ikke er "hr. hvem-som-helst". Det er værd at bemærke, at majestæten også altid bærer overtøj i Drabantsalen. Måske de begge mener, at de endnu ikke er kommet indendørs, fordi salen på Christiansborg fungerer som et forgemak, eller fordi den sammen med Kongetrappen udgør hovedadgangen til De Kongelige Repræsentationslokaler på 1. sal, den såkaldte "bel-etage".

Mange hilsner

Jon Bloch Skipper

Har du spørgsmål til Den Kongelige Brevkasse, så send dit spørgsmål til jon@billed-bladet.dk, eller klik her!

Læs mere om: