11. mar. 2010
Af af Preben Petersen

8-årige prinsesse Aiko mobbet hjem fra skole

Lille prinsesse Aiko med mor, kronprinsesse Masako, og far, kronprins Naruhito.
Lille prinsesse Aiko med mor, kronprinsesse Masako, og far, kronprins Naruhito.
Foto fra den kejserlige japanske hjemmeside
Det japanske kronprinspars eneste barn synes ikke, at det er sjovt at gå i anden klasse

Enhver forældres mareridt overgår i øjeblikket det japanske kronprinspar. Deres lille datter, 8-årige prinsesse Aiko, er helt slået ud efter at hun har været udsat for mobning på sin skole, som hedder Gakushin. Det beretter avisen Japan Today på sin hjemmeside.

I februar blev den lille prinsesse og nogle af hendes klassekammerater ofre for drillerier fra nogle drenge, som ikke går i hendes klasse. Drengene kastede blandt andet ting efter prinsessen. Det fik hende til at fortælle sin far, kronprins Naruhito, og sin mor, kronprinsesse Masako, at hun havde ondt i maven og ikke ville i skole.

Efter at kronprinsparret henvendte sig til skolen, kom der styr på problemerne, og i tirsdags vendte prinsesse Aiko tilbage. Glæden blev dog kort, for en dreng, der stormede ud af et klasseværelse, skræmte prinsesse Aiko så meget, at hun måtte tage hjem fra skole igen.

Sagen bekymrer de japanske royalister meget. Bekymringen går på, at prinsesse Aikos mor, kronprinsesse Masako, i perioder har lidt af alvorlig depression og tungsind, og nu er der frygt for, at lille Aiko er på vej i hendes fodspor.

Læs mere om: