30. okt. 2018
Af Marianne Singer

Bryllup får store konsekvenser for prinsesse

Kei Moriya og prinsesse Ayako.
Kei Moriya og prinsesse Ayako.
Foto: MEGA
Samtidig med at prinsesse Ayako sagde ja til sin borgerlige forlovede, Kei Moriya, mistede hun sin kejserlige titel.

Det var et historisk øjeblik, da 28-årige prinsesse Ayako sagde ja til sin store kærlighed, 32-årige Kei Moriya, ved en ceremoni ved Meijihelligdommen i Tokyo.

Ved at gifte sig med en borgerlig mand måtte prinsessen samtidig afgive sin kongelige titel, som traditionen foreskriver for kvindelige medlemmer af den kejserlige familie.

Mor var vært for kronprinsparret

Prinsesse Ayako er datter af prinsesse Hisako og afdøde prins Takamado, der er fætter til den japanske kejser Akihito.

Prinsesse Hisako har et nært forhold til de skandinaviske kongehuse og har blandt andet været værtinde for kronprinsesse Victoria samt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary under deres officielle besøg i Japan.

Traditionel brudedragt

Under den højtidelige vielse i Tokyo bar prinsesse Ayako en traditionel kimono og hakama-bukser, mens hendes lange lokker var redt tilbage i den velkendte osuberakashi-frisure.

Brudgommen, der til daglig arbejder i shippingfirmaet Nippon Yusen K.K., tog imod sin smilende brud i en flot jaket.

Intim ceremoni

Omkring 30 medlemmer deltog herefter i den intime ceremoni i helligdommen.

- Jeg er meget glad for, at så mange mennesker er kommet for at fejre os. Vi vil gøre en indsats for at blive et par ligesom min mor og far, lød det, ifølge Japan Times, efterfølgende fra bruden til dem fremmødte presse.

Introduceret af mor

Med prinsesse Ayokos, der nu kommer til at hedde Ayako Moriya, udtræden af den kejserlige kreds, består den kejserlige familie af 18 medlemmer.

Brudeparret mødte hinanden sidste år i december efter at være blevet introduceret til hinanden af prinsesse Ayakos mor, prinsesse Hisako, der i forvejen var gode venner med brudgommens forældre.

Kei Moriya og prinsesse Ayako.
Kei Moriya og prinsesse Ayako.
Foto: MEGA

Læs mere om: