26. apr. 2020
Af Marianne Singer

Glædelig meningsmåling: Så populær er den japanske kejser

Kejser Naruhito og kejserinde Masako.
Kejser Naruhito og kejserinde Masako.
Foto: Mega
Japans kejser Naruhito, der kun har siddet på tronen i knap et år, er en utrolig populær mand i sit hjemland, viser ny meningsmåling.

Selvom det kun er knapt et år siden, at kejser Naruhito, 60, overtog tronen efter sin far, kejser Akihito, er japanerne allerede helt vilde med ham.

Ifølge Japan Times er hele 75 procent af de adspurgte i en ny meningsmåling positiv indstillet overfor kejser Naruhito, mens 17 procent beskriver ham som "vidunderlig".

Spændende læsning

Meget interessant er det sikkert også for mange, at hele 85 procent ville acceptere en kvindelig monark i landet og 79 procent en kejser i direkte linie fra et kvindeligt medlem af familien.

Lige nu er det kun mandlige familiemedlemmer, der kan arve tronen i Japan.

Få mandlige arvinger

Kejser Naruhito overtog tronen efter sin far den 1. maj 2019.

Den kejserlige familie har for tiden kun tre mandlige arvinger til tronen, kejserens yngre bror, kronprins Fumihito, 54, hans søn, prins Hisahito, 13, og prins Hitachi, 84, der er onkel til kejseren.

Kejser Naruhito og kejserinde Masako har sammen datteren, prinsesse Aiko, 18, der ikke har mulighed for at overtage tronen og som mister sin titel, hvis hun gifter sig borgerligt.

Tætte på kronprinsparret

Det japanske kejserpar har en nær forbindelse til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, som de senest så ved tronskiftefejringen i Tokyo i oktober 2019.

https://imgix.billedbladet.dk/shutterstock_editorial_10452887do.jpg
Kronprinsparret hilser hjerteligt på kejserparret ved tronskiftefejringen i Tokyo i oktober.
Foto: Mega
https://imgix.billedbladet.dk/_mho2277_copy.jpg
Kronprins Frederik byder daværende kronprins Naruhito hjertelig velkommen i Danmark i 2017.
Foto: Martin Høien

Læs mere om: