12. mar. 2011
Af af Jan Bergman

Kongelige reaktioner på jordskælvet i Japan

Den Japanske kejser Akihito og hans hustru Michiko
Den Japanske kejser Akihito og hans hustru Michiko
Foto: AOP
De kongelige verden over sender den Japanske kejser og hans folk, deres dybeste medfølelser.

Mens verden reagerede med chok og sorg over det voldsomme jordskælv, der ramte Japan fredag, har verdens kongelige været hurtige til at give udtryk for deres medfølelse med kejser Akihito og hans folk.

- Jeg blev dybt berørt da jeg hørte om de mange tragiske tab af menneskeliv, som følge af det jordskælv, der har ramt det nordøstlige Japan i dag, udtrykte Storbritanniens Dronning Elizabeth til kejseren.

Kong Harald

Norges kong Harald udtrykker ligeledes sin sympati og medfølelse for det japanske folk, og i et kommunike fra hoffet lyder det således fra kongen:

- Det er med dyb sorg, at jeg modtager nyheden om det frygtelige jordskælv og tsunami, som har ramt Deres land, og kostet så store menneskelig tab og forårsaget så omfattende skader.
- På vegne af mig selv og det norske folk, ønsker jeg at viderebringe Deres Majestæt, den dybeste medfølelse til Dem og de mange ofre for denne naturkatastrofe.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia

Fra det svenske kongehus udtrykker både kong Carl Gustaf og dronning Silvia deres dybeste medfølelse.

- Dronningen og jeg ønsker at udtrykke vores dybeste og oprigtige medfølelse for det tragiske tab af menneskeliv, og de alvorlige skader forårsaget af det ødelæggende jordskælv i den nordøstlige del af Japan og den efterfølgende tsunami. Vi ønsker også at overbringe vores dybtfølte medfølelse til Deres Majestæt, de efterladte familier og til befolkningen i Japan.

Dronning Noor og dronning Rania

På det sociale netværk Twitter, har Jordans to dronninger, givet udtryk for deres bedrøvelse over katastrofen.

- Mit hjerte går ud til alle ramt af jordskælvet og tsunamien i Japan, herunder mit elskede barn, som arbejder der. Gud velsigne og beskytte alle, skrev dronning Noor, der henviste til sin yngste datter, prinsesse Raiyah.

Dronning Rania udtrykker sin sorg og medfølelse således:

- Opskræmt af de altødelæggende naturkræfter i Japan. Mine tanker og bønner, går til dem der har mistet deres kære, og til de berørte, der sidder tilbage med uvisheden.

Læs mere om: