Kronprins Frederiks gode ven er nu kejser af Japan

Kejser Naruhito, kronprins Frederik

Kejser Naruhito, kronprins Frederik

Foto: Mega

Det er en god ven af kronprins Frederik, som overtager den såkaldte krysantemum-trone i Japan. Den nye kejser Naruhito skal løfte en tung arv efter sin far Akihito.

Tirsdag, 30. april 2019 - af Ulrik Ulriksen
For første gang i mere end 200 år abdicerede Japans kejser, og det er blevet markeret smukt over hele riget. Kejser Akihito indledte tidligere i dag den 30. april abdiceringsritualet, da han besøgte et shinto-tempel.Også i kejserpaladset i Tokyo annoncerede Akihito det samme. Det er sønnen Naruhito, som er ny kejser af japan. Naruhito er en nær ven af Danmarks kronprins Frederik.

Foto fra ceremonien i Japan, hvor kejser Akihito og hans hustru Michiki overlader tronen til den nye kejser Naruhito og kejserinde Masako Foto: Mega

Foto fra ceremonien i Japan, hvor kejser Akihito og hans hustru Michiki overlader tronen til den nye kejser Naruhito og kejserinde Masako

En bøn om fred

Akihito har takket folket og fra paladset i Tokyo bedt for fred. Herefter blev imperiets tre hellige skatte, bestående af et sværd, en ædelsten og et spejl båret ud af lokalet.
TILBUD PÅ BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan!

TILBUD PÅ BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Mary og Frederik til Tokyo

Onsdag den 1. maj vil sværd, ædelsten og spejle blive overrakt til den nye kejser Naruhito, der overtager den såkaldte krysantemum-trone. Med stor sandsynlighed skal det danske kronprinspar senest næste år i forbindelse med De Olympiske Lege i Tokyo møde kejser Naruhito og kejserinde Masako.
 
Det nye kejserpar, Naruhito og Masako Foto: Mega

Det nye kejserpar, Naruhito og Masako