10. dec. 2013
Af Malan Joensen

Kronprinsesse Masako viser tegn på bedring

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/rex_prince_naruhit_2310_7_0.jpg
Foto: AOP
Den japanske kronprinsesse, der har været ramt af stress i årevis, udtaler sig om sin tilstand i forbindelse med sin 50 års fødselsdag.

Kronprinsesse Masako af Japan kunne mandag fejre sin 50 års fødselsdag, og i den forbindelse udsendte det japanske hof en officiel udtalelse fra kronprinsessen.

Det skriver Hello Magazine.

I 2004 blev den borgerligt fødte kronprinsesse Masako diagnosticeret med såkaldte ”tilpasningsvanskeligheder”, som mange tolkede som en form for depression eller stress.

Kronprinsessen trak sig væk fra offentlighedens søgelys og blev i lange perioder ikke set ved officielle opgaver på grund af sygdommen.

Modtager hjælp fra andre

Nu tyder meget på, at kronprinsesse Masako er ved at få det bedre.

- Jeg føler stor taknemmelighed over for alle de mennesker, der har hjulpet mig med at nå dertil, hvor jeg er nu. Siden min fødselsdag sidste år, har jeg gjort en indsats for at opfylde mine forpligtelser, det være sig forretningsmæssige eller personlige, så godt som muligt. Jeg vil fortsætte min indsats for at blive helbredt, mens jeg modtager hjælp fra folk omkring mig, udtaler kronprinsesse Masako blandt andet.

Fik ingen søn

Man mener, at især presset for at skaffe den japanske kejserfamilie en mandlig tronarving har været medvirkende til kronprinsesse Masakos sygdom.

I Japan, der er verdens ældste arvelige monarki, er der kun mandlig arvefølge, så derfor var det en skuffelse for konservative kræfter i landet, da kronprinsesse Masako og kronprins Naruhito i 2000 blev forældre til datteren Toshi Aiko.

Imidlertid har kronprinsens lillebror prins Akishino og hustruen Kiko i 2006 fået en søn, så arvefølgen er nu sikret.

Læs mere om: