2. dec. 2013
Af Dorte Quist

Prinsesse Aiko fejrer 12 års fødselsdag

Prinsesse Aiko, Kronprins Naruhito, kronprinsesse Masako
Prinsesse Aiko, Kronprins Naruhito og kronprinsesse Masako
Foto: AOP
Hele Japans hjertebarn, prinsesse Aiko, blev 12 år i weekenden, og er nu blevet en stor pige.

Japans prinsesse Aiko fyldte 12 år i weekenden, og det virker som om hun er blevet en stor og lidt stærkere pige efter nogle hårde barndomsår i det kejserlige palads.

LIlle Aiko er det eneste barn af den japanske kronprins Naruhito og hans hustru, kronprinsesse Masako, og hendes mor har i mange, mange år lidt af depressioner. Først for kort tid siden er Aikos mor begyndt igen at optræde offentligt.

Prinsesse Aiko selv har haft en lidt ensom og meget beskyttet barndom på slottet, og da hun endelig begyndte i skole - omend det var elilteskolen Gakushuin Primary School i Tokyos Shinjuku distrikt - så løb hun flere gange i løbet af skoleårene ind i problemer med at blive drillet af drenge på skolen. På et tidspunkt blev det endda så slemt, at hun forsøgte at løbe væk fra skolen. Men hun blev dog stoppet, da hun var på vej ud fra skolens område.

I dag virker det som om Aiko er faldet lidt til ro, og har fået lidt mere personlighed, samtidig med at presset på hendes forældre skuldre er lettet efter kronprinsens lillebror, prins Akishino, fik en søn, prins Hisahito, for nogle år siden, og dermed sikrede den kejserlige trone en mandlig arving.

Læs mere om: