Sjælden royal gæst til kroningen i Holland

Kronprinsesse Masako
Kronprinsesse Masako
Foto: AOP
Den japanske kronprinsesse Masako ventes at følge sin mand kronprins Naruhito til Amsterdam. Det er en lille sensation.

Når dronning Beatrix træder tilbage som dronning af Holland og kronprins Willem-Alexander bliver konge den 30. april, vil overgangen efter al sandsynlighed blive besøgt af den japanske tronfølger kronprins Naruhito og hans kone kronprinsesse Masako.

Deltagelsen er højst uventet og usædvanlig, for den 49-årige japanske kronprinsesse har i mange år lidt alvorligt af stress-relateret sygdom, der har kastet mange skygger i deres familieliv. Kronrinsesse Masako undgår helst offentlighedens søgelys, men alligevel har prins Naruhito valgt en høj grad af åbenhed omkring familiens problemer.

Problemerne omfatter også parrets datter prinsesse Aiko, der har haft mange hjerteskærende udfordringer omkring sin skolegang.

Når den japanske familie muligvis dukker op til den hollandske kroning, så er det næppe et tilfælde. Dronning Beatrix blev så grebet af den japanske kronprinsessses ulykkelige skæbne, at hun i 2006 inviterede det japanske tronfølgerpar på en to ugers privat afslapningsferie på en af hendes hollandske ejendomme.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden