Dronning Rania fylder 40

Dronning Rania

Dronning Rania

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
En af de mest moderne dronninger i verden runder et skarpt hjørne i flot stil.

Det jordanske kongehus fester for dronning Rania, der fylder 40 år.

Rania er født i Kuwait af palæstinensiske forældre, og inden hun mødte den daværende kronprins Abdullah af Jordan ved et middagsparty i januar 1993 havde hun arbejdet i baksektoren for Citibank. Hun havde også en kort ansættelse hos Apple Computers.

To måneder efter, at hun og kronprins Abdullah mødte hinanden i januar 1993, forlovede parret sig, og den 10. juni samme år giftede de sig. I dag har de fire børn sammen - kronprins Hussein fra 1994, prinsesse Iman fra 1996, prinsesse Salma fra 2000 og prins Hashem fra 2005.

Rania fik titel af dronning af Jordan i 1999, da hendes mand en måned efter sin egen tiltræden som konge udnævnte hende. Ellers havde hun været prinsesseaf titel, som Abdullahs mor var hele sit liv.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!


Dronning Rania er kendt for at være meget teknologisk velfunderet, og i sit arbejde med at promovere Jordan for omverdenen gør hun både brug af Twitter, Youtube og andre sociale medier. Derudover skulle hun være kvinde for at bage en særdeles kalorierig chokoladekage, som vækker vild jubel hver gang.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden