Onsdag, 24. maj 2023 — af Christinna Braun

Holdt eventyrlig fest for sin kommende svigerdatter: Læs dronning Ranias rørende tale

Dronning Rania holdt en rørende tale for sin kommende svigerdatter, Rajwa.
Dronning Rania holdt en rørende tale for sin kommende svigerdatter, Rajwa.
Foto: © Royal Hashemite Court
Jordans dronning Rania holdt en rørende tale for sin kommende svigerdatter, Rajwa.

Lommetørklæderne blev fundet frem, da Jordans dronning Rania holdt tale for sin kommende svigerdatter, Rajwa.

Talen blev holdt til en fest, der var til ære for Rajwa, som gifter sig med det jordanske kongepars ældste søn, kronprins Hussein, den 1. juni.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Festen var kun for kvinder, og gæsterne var en række prinsesser, heriblandt kongeparrets døtre prinsesse Iman og prinsesse Salma, en del af Rajwa Alseifs familie og kvinder fra kongeriget Jordan.

Se billederne fra festen i linket herunder.

Dronning Rania har også selv delt både billeder og videoer fra fejringen, som kan ses på hendes private Instagramprofil Queen Rania ved at klikke her.

Det jordanske kongehus har efterfølgende delt bidder af dronning Ranias rørende tale til Rajwa.

Læs uddraget herunder (nedenstående kommer direkte fra det jordanske kongehus).

”Jeg er så glad for, at I alle kunne være her i dag og fejre den store dag med os. I dag er en helt særlig dag for os og for hele den jordanske familie: Vores glæde er én og den samme… Nær som fjern, I er alle i vore hjerter i dag.”

Dronning Rania forklarede, at hun – som en hvilken som helst anden mor – altid har drømt om kronprins Al Husseins bryllup.

”Hussein er lige så meget jeres søn, som han er min. I er hans familie, og dette er også jeres fejring,” sagde dronning Rania.

Hun beskrev sin kommende svigerdatter med ordene ”den sødeste og smukkeste kommende brud,” og at hun også betyder meget for dronningens døtre, prinsesse Iman og prinsesse Salma.

”Jeg glemmer aldrig, hvor glad Hans Majestæt og jeg var, da Al Hussein fortalte os, at han ville gifte sig med Rajwa. Hun er det perfekte svar på alle mine bønner for ham. Må I altid være hinandens kilde til lykke og støtte,” lød det fra dronning Rania.

I sin tale påpegede dronning Rania, at en datter typisk er et spejlbillede af sin mor, og refererede til kronprinsens kommende svigermor, Azza, som hun beskrev som en ædelsten.

Da hun talte til Azza, forklarede dronning Rania, at hun stod i samme situation for to måneder siden, da datteren prinsesse Iman blev gift, og at hun forstår svigermorens situation. Men hun forsikrede om, at ”vi og Hussein vil passe rigtig godt på Rajwa. Dette er hendes land, og her er hun blandt sin familie og sit folk.”

Dronning Rania fortsatte: ”Som mødre, er der kun én ting, vi virkelig ønsker, og det er, at vores børn er lykkelige. Vi spørger ofte os selv, om vi gjorde det bedste, vi kunne for at opdrage vores børn. I den afdøde Kong Husseins sidste tid før hans død lovede jeg ham at opdrage Hussein på den måde, han ønskede.”

Hun beskrev kronprins Hussein som modig, selvsikker og en stærk soldat, og sammenlignede ham med hans far, kong Abdullah, og hun er betaget af, hvordan han behandler sin brud, og hans ønske om at se det jordanske folk blive forenet til deres bryllupsfest.

”Det var der, jeg indså, han er en ægte hashemit (navnet for den jordanske kongefamilie, red.), som både er en del af jer, og er her for at tjene jer.”

Da refererede dronning Rania igen til de ord, hun tidligere delte om den afdøde kong Hussein: ”Jeg kan nu sige til den afdøde kong Hussein, at jeg holdt mit løfte om opdragelsen.”

Dronning Rania takkede og bød gæsterne velkommen.

”Tillykke til os alle, det er lige så meget jeres fejring, som det er vores.”

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden