4. apr. 2022
Af Christinna Braun

Prins Hamzah af Jordan opgiver sin prinsetitel

Hamzah bin Hussein ses til højre. Til venstre ses dronning Rania og kong Abdullah. Arkivfoto. 
Hamzah bin Hussein ses til højre. Til venstre ses dronning Rania og kong Abdullah. Arkivfoto.
Foto: Ritzau Scanpix
Prins Hamzah af Jordan frasiger sig sin prinsetitel.

Den tidligere arving til tronen i Jordan, prins Hamzah bin Hussein, 42, har frasagt sig sin prinsetitel. Det skriver BBC.

Hamzah bin Hussein, der er halvbror til den nuværende kong Abdullah, offentliggjorde sit lidt overraskende træk på sin Twitterprofil.

Ifølge mediet var Hamzah bin Hussein sidste år i husarrest, efter han havde anklaget Jordans ledere for bl.a. korruption. Angiveligt skulle Hamzah bin Hussein efterfølgende havde skrevet en offentlig undskyldning, hvor han bad sin halvbror kong Abdullah om tilgivelse.

På sin Twitterprofil skriver Hamzah bin Hussein ifølge BBC, at han er kommet til den konklusion, at hans personlige overbevisning ikke er i overensstemmelse med de tilgange og metoder, institutionen bruger.

”For at være ærlig mod Gud og min samvittighed, ser jeg ikke andre muligheder end at afgive og opgive min titel som prins. Jeg har haft den store ære at tjene mit elskede land og mit kære folk i årenes løb. Jeg vil forblive, som jeg altid har været, og vil være så længe jeg lever, loyal mod vores elskede Jordan,” skriver Hamzah bin Hussein ifølge mediet.

Hamzah bin Hussein blev kronprins i Jordan i 1999 og stod til at overtage tronen efter sin far, kong Hussein. Desværre syntes han for ung og uerfaren, da faren gik bort. Derfor var det halvbroren Abdullah, der overhalede ham og blev konge i 2004.

Kong Abdullah er gift med dronning Rania, og de har sammen fem børn.

Hamzah bin Hussein blev gift med Noor bint Asem bin Nayef ved to bryllupper, et i 2003 og et i 2004. Parret fik sammen en datter, inden de blev skilt i 2009.

Med sin anden hustru, Basmah Bani Ahmad, har han fået seks børn.

https://imgix.billedbladet.dk/mega430107_009art.jpg
Dronning Rania og kong Abdullah.
Foto: MEGA

Læs mere om: