Søndag, 12. marts 2023 — af Christinna Braun

Prinsesse Iman skal giftes: Det skal du vide om brudeparret

Prinsesse Iman og Jameel samt dronning Rania. 
Prinsesse Iman og Jameel samt dronning Rania. 
Foto: Ritzau Scanpix
Jordans prinsesse Iman skal giftes med Jameel den 12. marts.

Der er kærlighedsfest i den jordanske kongefamilie, når kong Abdullah og dronning Ranias ældste datter, prinsesse Iman, 26, søndag den 12. marts gifter sig med Jameel Alexander Thermiotis.

Vi har samlet en række facts, der er værd at vide om brudeparret.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  • Prinsesse Iman er den første af kong Abdullah og dronning Ranias børn, der skal giftes. Hendes storebror, kronprins Hussein, gifter sig med sin forlovede Rajwa den 1. juni i år.
  • Prinsesse Iman er efter jordansk tradition ikke arving til tronen, på trods af hun er datter af kongeparret. Det er kun mandlige muslimer, der er berettiget til tronen.
  • Jameel Alexander Thermiotis, der er to år ældre end prinsesse Iman, arbejder som investeringspartner i et firma i New York, skriver Harper’s Bazaar.
  • Den 28-årige Jameel, som er af græsk afstamning, har studeret ”Business Administration and Business” på Florida International University.
  • Det er ikke meget, der er meldt ud om prinsesse Iman privat, men hun har hele sit liv været glad for sport og ridning.
  • Hun begyndte, ligesom sin storebror, kronprins Hussein, at studere på Georgetown University i Washington D.C., men skiftede til Parsons School of Design i New York for at færdiggøre sin Bachelor, skriver Harper’s Bazaar.  

Dronning Rania og kong Abdullah har foruden prinsesse Iman også børnene kronprins Hussein, 28, prinsesse Salma, 22, og prins Hashem på 18 år. 

Kongefamilien i 2021. Fra venstre: Prinsesse Iman, prins Hashem, dronning Rania, kong Abdullah, prinsesse Salma og kronprins Hussein. 
Foto: Ritzau Scanpix

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden