Lørdag, 20. oktober 2012 - af af Jan Bergman

Bevæget bryllup i Luxembourg: Nu er arvestorhertug Guillaume kirkeligt gift

Det unge brudepar arvestorhertug Guillaume og Stephanie foran alteret ved dagens kirkelige vielse.
Det unge brudepar arvestorhertug Guillaume og Stephanie foran alteret ved dagens kirkelige vielse.
Foto: AOP
Arvestorhertug Guillaume og hans forlovede grevinde Stéphanie de Lannoy sagde her til middag ja til hinanden i Notre-Dame Katedralen i Luxembourg.

Det unge par så lykkelige ud, da de under dagens kirkelige vielse i den store katedral endelig kunne sige ja til hinanden og kærligheden.

Festlighederne, der begyndte allerede om fredagen, fortsatte her til formiddag ved den festpyntede katedral, hvor fornemme gæster og kongelige fra hele verden ankom for at dele Guillaume og Stéphanies lykkelige dag.

Luxembourg er velsignet med et smukt efterårsvejr, og de mange bryllupsgæster så strålende ud, da de ankom til kirken, badet i lyset fra den smukke efterårssol.

30-årige Guillaume ankom til den kirkelige vielse sammen med sin mor, storhertuginde Maria Teresa. Kort efter fulgte den 28-årige brud, til kirkeklokkernes klang, smukt omgivet af brudepiger og brudeterner.

Stéphanie lignede en drøm i sin smukke brudekjole, der med sit lange slæb måtte have hjælp af brudeternerne for at kunne bevæge sig op ad den røde løber mod kirken. Den videre færd op ad kirkegulvet mod alteret klarede hun dog selv.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Inden selve vielsesceremonien blev der holdt ét minuts stilhed til minde og ære for Stéphanies nyligt afdøde mor, grevinde Alix de Lannoy, der døde 70 år gammel af et slagtilfælde i august. Et tydeligt bevæget øjeblik for dagens brud.

Efter vielsen bevæger brudeparret sig til paladset, hvorfra de, ifølge planen, ved 13-tiden vil stå frem på balkonen og hilse på folket. Forhåbentligt får vi den forventede kyssescene, hvor det nygifte par viser folket og verden, at de nu er rette ægtefolk.

Herefter vil der være en reception, og i aften slutter festlighederne af med kæmpe fyrværkeri over byens tage.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden