29. mar. 2023
Af Christinna Braun

Denne gang var det ganske anderledes end sidst: Lykken stråler ud af den nybagte far arvestorhertug Guillaume

Arvestorhertug Guillaume og arvestorhertuginde Stéphanie. 
Arvestorhertug Guillaume og arvestorhertuginde Stéphanie.
Foto: Maison du Grand-Duc / Sophie Margue
Den 27. marts blev Luxembourgs arvestorhertugpar forældre for anden gang.

- Han er allerede så sød. Det er virkelig et af de smukkeste øjeblikke, man kan opleve i en familie.

Sådan fortalte en lykkelig arvestorhertug Guillaume efter fødslen af hans og arvestorhertuginde Stéphanies andet barn, en lille dreng, der har fået navnet François.

Lille prins François er nummer tre i den luxembourgske arvefølge efter sin storebror, prins Charles, og sin far, arvestorhertug Guillaume.

Til pressemødet efter prins François’ fødsel den 27. marts fortalte arvestorhertug Guillaume, hvordan denne fødsel skilte sig ud fra prins Charles’ fødsel den 10. maj 2020.

- Det var i sandhed en meget anderledes situation med Charles. Vi var nødt til at følge de anbefalinger, der gjaldt på daværende tidspunkt. Denne gang var det helt anderledes, fortalte arvestorhertug Guillaume.

Prins Charles blev født under coronapandemien, og det var derfor ikke på samme måde muligt at få besøg på hospitalet.

Ved prins François’ fødsel den 27. marts kom arvestorhertugens forældre, storhertug Henri og storhertuginde Maria Teresa, på besøg på hospitalet sammen med prins Charles.

- Min far tog meget venligt bilen og hentede Charles derhjemme, og Charles kunne tilbringe hele dagen hos sine bedsteforældre. Det var dejligt for ham, mens vi var på fødeafdelingen og koncentrerede os om François’ fødsel, lød det fra en smilende arvestorhertug Guillaume.

Pressemødet kan ses herunder.

Læs mere om: