Kongelige sørger ved grevinde Alix´ begravelse

Stéphanie de Lannoys mor bliver fredag begravet, og hun vil helt sikkert få stor støtte af sin forlovede, arvestorhertug Guillaume af Luxembourg og hans forældre.

Stéphanie de Lannoys mor bliver fredag begravet, og hun vil helt sikkert få stor støtte af sin forlovede, arvestorhertug Guillaume af Luxembourg og hans forældre.

Foto: AOP
Fredag samles de kongelige til begravelse Belgien, hvor familie og nærmeste venner tager en sidste afsked med grevinden.

Når den kommende luxembourgske brud, Stéphanie de Lannoy, skal sige det sidste farvel til sin mor fredag, får hun blandt andet støtte fra den belgiske kongefamilie.

Det bliver en tung afsked for grevinde Stéphanie de Lannoy, når hendes mor, grevinde Alix de Lannoy, fredag bliver begravet. Den 70-årige adelskvinde døde søndag helt uventet af et slagtilfælde.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

En smertelig begivenhed midt i en tid, der ellers skulle være fyldt med glæde - om mindre end to måneder skal Stéphanie giftes med arvestorhertug Guillaume af Luxembourg ved først en borgelig og derefter en kirkelig vielse.

Grevinde Alix, der efterlader sig otte børn, hvoraf Stéphanie er den yngste, bliver, ifølge avisen Luxembourger Wort, begravet i familiegravstedet i hjembyen Frasnes-les-Anvaign i det sydvestlige Belgien.

Den belgiske kongefamilie er nært knyttet til den luxembourgske, da den afdøde storhertuginde Joséphine-Charlotte af Luxembourg er søster til den belgiske kong Baudouin, der døde i 1993, og den nuværende belgiske kong Albert.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Blandt de mange der forventes at følge den populære grevinde til graven er udover arvestorhertugen også hans forældre, storhertug Henri og hans mor, storhertuginde Maria-Teresa og muligvis flere andre af storhertugfamilien. Men også repræsentanter fra det belgiske kongehus vil deltage - kronprins Philippe, kronprinsesse Mathilde og dronning Fabiola.

Om det ulykkelige dødsfald kommer til at påvirke bryllupsforberedelserne er endnu uvist.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden