27. jan. 2020
Af Marianne Singer

Storhertug Henri har fået nok: Lad min hustru være

storhertug henri
Storhertuginde Maria Teresa og storhertug Henri.
Foto: © Cour grand-ducale / Marion Dessard
Storhertug Henri af Luxembourg har offentliggjort et dybt personligt brev, hvori han forsvarer sin hustru, Maria Teresa, mod anklager fra pressen.

Bølgerne går højt i Luxembourg lige nu, hvor storhertug Henri har taget et højst usædvanligt skridt for at beskytte sin familie og især sin hustru mod anklager i pressen.

Storhertuginde Maria Teresa er i pressen flere gange blevet nævnt i forbindelse med, at regeringen har gennemført en officiel undersøgelse af påståede problematiske personaleforhold i det storhertugelige hjem.

Berørt storhertug

Det har berørt storhertug Henri i så høj grad, at han mandag har offentliggjort et følelesladet brev, hvori han forsvarer sin hustru.

I brevet skriver storhertug Henri, at han skriver fra sin svogers sygeseng på en intensivafdeling i Geneve.

Her har storhertuginde Maria Teresa på det seneste opholdt sig en del for at være ved sin syge brors side.

Hårdt for familien

Derefter forklarer storhertug Henri i sin meddelelse, at baggrunden for hans vrede er mediernes uretfærdige anklager mod hans hustru.

"Det tager hårdt på hele min familie. Hvorfor angribe en kvinde? En kvinde, som taler andre kvinders sag? En kvinde, der ikke engang har fået lov til at forsvare sig selv?"

Kæmpe indsats

Derefter roser storhertug Henri i brevet sin hustru for sit store arbejde og hendes indsats de seneste 39 år for Luxembourg.

Han slutter brevet således:

"Vi vil fortsætte med at tjene jer; at være der for jer og for Luxembourg. Især i disse afgørende tider, hvor vores børn er ved at stifte familie, føler vi som forældre at vi må sikre os, at de kan få det bedste ud af disse værdifulde år som vores arvinger."

Søde billeder

Brevet er underskrevet på personlig vis med Henri, Grand Duke of Luxembourg, Geneva.

I forbindelse med det personlige brev har det storhertugelige hof også delt flotte, nye billeder af parret, hvor de holder kærligt om hinanden.

Læs mere om: