22. mar. 2016
Af Ulrik Ulriksen

Storhertuginde Maria Teresa sang i radioen under 60-års fødselsdagsinterview

Dagens fødselar, storhertuginde Maria Teresa, med sin mand Henri.
Dagens fødselar, storhertuginde Maria Teresa, med sin mand Henri.
Foto: Storhertugparrets hof
Da Luxembourgs storhertuginde Maria Teresa var gæst i et radioprogram, gav hun lytterne en prøve på sin fine sangstemme. Maria Teresa sang både på spansk og luxembourgsk.
I dag tirsdag fylder storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg 60 år, og det bliver naturligvis markeret af familien og folket i det lille storhertugdømme. Maria Teresa har for ganske nylig, på valentinsdag den 14. februar, også fejret 35-års bryllupsdag med sin private storhertug Henri, som hun har fem børn med.

Royal radio

Forleden blev den runde, royale fødselsdag markeret i æteren, da Luxembourgs storhertuginde Maria-Teresa, der kom til verden 22. marts 1956 i Cubas hovedstad Havana, stillede op til et 45 minutter langt og særdeles underholdende 60 års-interview i Radio RTL.

Sang cubansk klassiker

Lytterne fik sig ifølge avisen Luxemburger Wort en bonusoplevelse, da storhertuginden med de cubanske rødder pludselig gav sig til at synge ”Guantanamera”. Sangen er en klassiker fra Cuba, som mange mennesker over hele kloden kender og elsker. Også Maria Teresas fødselsdagsfortolkning af nummeret var vellykket - og gav sikkert sangen og sangerinden nye fans. Storhertuginden viste også prøver på sit luxembourgske repertoire med den lokalt kendte sang ”Feierwon”.

Sætter tempoet op

Den øvrige del af interviewet drejede sig blandt andet om kvinders rettigheder og vilkår i Luxembourg. Maria Teresa opfordrede til, at man generelt burde gøre mere for kvinder og nybagte mødre, der ofte lades en smule i stikken i det pulserende, moderne samfund. Storhertuginden kom i den forbindelse ind på sit eget arbejdsliv som markant kvinde. Hun lovede, at hun ikke havde nogen planer om at gå på pension. Tværtimod. Hun er i fuld gang med at sætte arbejdstempoet i vejret, og Maria Teresa har flere nye projekter i støbeskeen.

Fødselsdagsaudiens hos paven

I går var storhertuginde Maria Teresa, hendes mand Henri samt det meste af familien i fødselsdagsaudiens hos pave Frans i Vatikanet. En stor oplevelse og en fantastisk 60 års-gave til Maria Teresa. Og den helt perfekte optakt til dagen i dag med fest og farver.
https://imgix.billedbladet.dk/21.23664207.jpg
Foto: Storhertugparrets hof

Læs mere om: