Dobbelt festdag for fyrst Albert i Monaco

Fyrsten kommer ud fra katedralen efter festgudstjenesten sammen med sine søstre, prinsesse Caroline og prinsesse Stéphanie.

Fyrsten kommer ud fra katedralen efter festgudstjenesten sammen med sine søstre, prinsesse Caroline og prinsesse Stéphanie.

Foto: AOP
Onsdag den 19. november var noget af en festdag i det lille fyrstedømme Monaco. Det var ikke alene den dag, fyrst Albert kunne fejre ni år på tronen, det var også Monacos nationaldag.

Festlighederne begyndte for et par dage siden, den 17. november, da fyrst Albert og hans søster, prinsesse Stéphanie, delte pakker ud til værdigt trængende sammen med Røde Kors i Monaco. I de følgende dage har fyrsten delt endnu flere gaver ud, ligesom han har uddelt dekorationer og medaljer på slottet, som det er tradition.

 

Onsdagen startede fejringen med en festgudstjeneste i Monacos Cathédrale Notre Dame Immaculée. Her sluttede søstrene prinsesse Caroline og prinsesse Stéphanie sig til fyrst Albert. Dagen fortsatte med mange flere festlige events, bl.a. parader, koncerter og til slut et stort festfyrværkeri.

Datoen for nationaldagen i Monaco bestemmes af den regerende fyrste. De tidligere fyrster har ofte valgt navnedagen for den helgen, de var opkaldt efter. For eksempel valgte afdøde Fyrst Rainier 3. den 19. november, den dag man hylder Sankt Rainerius. Da Fyrst Albert kom på tronen, valgte han at afslutte den tradition ved at vælge den samme dag som sin far. Og nu falder nationaldagen så oven i købet også sammen med den dag, Albert blev udnævnt til fyrste.

Fyrstinde Charlene, som venter tvillinger i slutningen af året, deltog ikke i gudstjenesten, men optrådte senere på balkonen.

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com

Prinsesse Stéphanie og prinsesse Caroline af Monaco
Foto: AOP

Prinsesse Stéphanie og prinsesse Caroline af Monaco

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden