23. jan. 2013
Af af Malan Joensen

Filminstruktør svarer igen på kritik fra Monacos fyrstefamilie

Nicole Kidman i"Grace of Monaco"-filmen.
En vinkende Nicole Kidman under optagelser til "Grace of Monaco"-filmen.
Foto: AOP
”Grace of Monaco”-film skaber debat allerede før, den er lavet færdig.

For nylig udsendte fyrstinde Grace af Monacos børn prins Albert, prinsesse Caroline og prinsesse Stéphanie, en fælles erklæring, hvor de tog afstand fra den film om deres mor, som instruktøren Olivier Dahan står bag.

De tre søskende følte sig blandt andet nødsaget til at gøre opmærksom på, at "Vi har absolut ingen tilknytning til dette projekt, som hævder at skildre vores forældres liv. Denne film bidrager ikke til et biografisk værk, men portrætterer kun en lille del af vores mors liv og gør det på en overdreven glamourøs måde. Filmen indeholder historiske ukorrektheder samt scener, der er pure fiktion".

Ifølge Wenn.com har instruktøren Olivier Dahan nu taget til genmæle.

Ifølge ham har det aldrig været meningen, at filmen skulle være et biografisk værk.

- Jeg er hverken journalist eller historiker. Jeg er kunstner. Jeg har ikke lavet en biografi - faktisk hader jeg biografier. Jeg har lavet et menneskeligt portræt af en moderne kvinde, der ønsker at forene sin familie, mand og karriere, og som opgiver karrieren for at påtage sig en helt anden rolle. Selvfølgelig er der noget, der ikke er historisk korrekt. General de Gaulle har aldrig været til Røde Kors' velgørenhedsbal, men jeg havde brug for den scene for at kunne fortælle min historie, siger Olivier Dahan om "Grace of Monaco"-filmen, der forventes at få dansk premiere til næste år.

Nicole Kidman spiller fyrstinde Grace, og Tim Roth spiller hendes mand fyrst Rainier.

Læs mere om: