13. feb. 2013
Af af Dorte Quist

Fyrst Albert og fyrstinde Charlene: Ingen tid til børn

Fyrstinde Charlene og fyrst Albert af Monaco
Fyrstinde Charlene og fyrst Albert af Monaco
Foto: AOP
Mange forpligtigelser, møder og repræsentation står i vejen, siger fyrst Albert, der også røber, at der vil gå nogen tid, før fyrstinden bliver gravid.

Siden vielsen mellem fyrst Albert af Monaco, 54, og fyrstinde Charlene, 34, i juli 2011 har det monegaskiske folk ventet på nyheden om en kongelig graviditet. Rygterne om Charlenes graviditet har da også være mange - og forkerte!

Til den schweiziske TV-kanel SRF fortæller fyrsten, at hans hustru ikke er gravid - og at dette heller ikke vil forandre sig med det første!

Årsagen er ifølge fyrst Albert, at parret ikke har tid.

- Vi må tackle én ting ad gangen, siger fyrsten og forklarer, at "mange forpligtigelser, møder og repræsentation" står i vejen for babyplanlægning.

I stedet er fyrstens nevø, prinsesse Carolines ældste søn, Andrea Casiraghi, 28, kommet sin onkel i forvejen. I november bekræftede hoffet, at den unge prins venter barn med milliardærarvingen Tatiana Santo Domingo, 29. Og siden har parret da også forlovet sig.

Dermed bliver prins Andrea nummer to i arverækkefølgen efter sin mor, prinsesse Caroline, og Andreas kommende barn bliver nummer tre i arverækkefølgen.

Noget tyder på, at fyrsteparret Albert og Charlene også kommer til at slå rekorden som det kongelige par i Europa, som venter længst med at få barn.

I den seneste generation af kongelige forældre er det norske prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, der har fået barn hurtigst efter brylluppet. Det tog kun 11 måneder efter drømmebrylluppet i Tronheim, indtil datteren Maud Angelica blev født.

Danske dronning Anne-Marie og kong Konstantin var i deres tid kun 10 måneder om at få deres første arving.

På den anden ende af skalaen findes Märtha Louises storebror, kronprins Haakon, og hustruen kronprinsesse Mette-Marit. Det norske folk ventede hele 29 måneder, før tronarvingen, prinsesse Ingrid Alexandra, så dagens lys.

Men som sagt tyder noget på, at fyrsteparret i Monaco kommer til at slå den rekord.

Læs mere om: