29. okt. 2013
Af John Lautrup

Fyrst Albert: Sådan var mor i virkeligheden

Fyrstinde Grace Kelly
Fyrstinde Grace Kelly
Foto: AOP
Fyrst Albert af Monaco optræder i en rørende video-hyldest til sin mor, fyrstinde Grace.

Hvis man besøger Michener Art Museum i afdøde Grace Kellys amerikanske fødeby, Philadelphia, kan man for tiden se og høre fyrst Albert af Monaco i en bevægende hyldest til sin mor. "En ægte, varm og kærlig kvinde" kalder han hende i en videooptagelse, som indgår i udstillingen "Fra Philadelphia til Monaco: Grace Kelly bag ikonet".

- Jeg er dybt rørt over jeres interesse for min mor og hendes rige arv. Det meste af verden kender min mor, først som filmskuespiller i Hollywood og siden som prinsesse af Monaco. Og hun var i sandhed en smuk og talentfuld kvinde og et modeikon, men det var kun overfladen af hendes liv, indleder fyrst Albert videoen.

Derefter fortsætter han med at hylde sin mors offentlige fortjenester som FN-ambassadør for børn, hendes arbejde som præsident for Monacos Røde Kors og hendes utrættelige indsats for at fremme kunst og kultur, inden han slutter af med at fortælle om den private fyrstinde Grace.

- De af os, der var så heldige at kende min mor, hendes familie og venner, oplevede hende som en ægte, varm og kærlig person. En kvinde, som altid satte sin familie højest. Jeg håber, at I på denne udstilling vil være i stand til at få et glimt af den rigtige Grace Kelly. Kvinden bag myten.., min mor.

Fyrstinde Grace døde 52 år gammel i en tragisk bilulykke i 1982. Med i bilen var hendes datter, prinsesse Stephanie, som overlevede med mindre kvæstelser.

Læs mere om: