29. jun. 2011
Af af Trine Larsen i Monaco

Monaco på den anden ende før royalt bryllup

Fyrstinde Charlene
Forberedelserne til bryllupsfestlighederne er i fuld gang og overalt syder Monaco af bryllupsstemning, fortæller BILLED-BLADETs udsendte journalist Trine Larsen.
Foto: Trine Larsen/AOP
BILLED-BLADETs udsendte journalist fortæller om et Monaco i hektisk bryllupsfeber.

Weekendens kommende bryllup mellem prins Albert og hans udkårne, Charlene Wittstock, har været under forberedelse siden parret forlovede sig kun fire dage efter at have været til kronprinsesse Victorias bryllup i Stockholm, 19. juni sidste år.

Men også udadtil har fyrstedømmet i flere uger forberedt sig til weekendens begivenhed, som alle på disse kanter går meget op i.

Flagene pryder Monacos gader

Overalt ses Monacos rød-hvide flag, side om side med Sydafrikas flag, for at hylde parret, ligesom der er lavet officielle bryllupsflag i anledning af begivenheden, der pryder overalt i Monacos gader.

Forretningerne er prydet med flag og billeder af det kommende brudepar, og mange steder er vinduernes udstillinger holdt i rød-hvide farver.

Men også fra balkoner og vinduer overalt i fyrstedømmet hænger der flag, som hyldest til brudeparret, som alle i lilleputstaten håber, får et langt og lykkeligt liv. Et samliv, der kan overskygge de mange skandaler, tragedier og ulykkelige hændelser, som fyrstefamilien i Monaco har været ramt af gennem årene.

I Monaco håber man, at brylluppet er begyndelsen til en ny æra og at dømme efter de mange turister, der også har fundet vej til staten i disse dage, rækker ønskerne for brudeparrets bedste langt ud over grænserne.

Gaderne i Monaco er et stort kaos af biler og besøgende og at flere gader er afspærret forud for begivenheden gør det ikke nemmere at komme rundt i fyrstedømmet, hvor man i det mindste kan glæde sig over perfekt bryllupsvejr.

Således er der i disse dage temperaturer langt over 30 grader og nattetemperaturer som på en rigtig varm dansk sommerdag.

I morgen når festlighederne går i gang, følger BILLED-BLADETs fire udsendte medarbejdere, journalisterne Trine Larsen og Ulrik Ulriksen, samt fotograferne Martin Høien og Lars Laursen begivenhederne på tætteste holdt, og vil hver dag her på BILLED-BLADETs web fortælle nyt fra Monaco - ligesom de naturligvis skriver alt om brylluppet og dets højdepunkter i næste nummer af BILLED-BLADET.

Så der er nok at glæde sig til.

Læs mere om: