Nu er det afgjort: Prinsesse Carolines mand dybt rystet efter dom

Prins Ernst August og prinsesse Caroline. 

Prins Ernst August og prinsesse Caroline. 

Foto: Ritzau Scanpix
Tirsdag eftermiddag fik en rystet prins Ernst August af Hannover sin dom i landsretten i Østrig.

Tirsdag formiddag startede retsmøderne i landsretten i østrigske Wels omhandlende prins Ernst August af Hannover, 67, der var tiltalt for, under påvirkning af alkohol og medicin, at have modsat sig anholdelse, truende adfærd og for at have begået grov vold.

Prins Ernst August af Hannover foran retten onsdag. 
Foto: Ritzau Scanpix

Prins Ernst August af Hannover foran retten onsdag. 

Få timer senere faldt dommen så over prinsesse Caroline af Monacos mand, som hun igennem de seneste år har levet adskilt fra.

Kendt skyldig

Prins Ernst August af Hannover blev idømt ti måneders betinget fængsel, idet landsretten fandt det bevist, at prinsen i påvirket tilstand havde angrebet politibetjente og i massiv grad truet et ægtepar, der er ansat på det jagtslot, han bor på, ifølge NDR, der citerer dpa.

Prøvetiden er på tre år, hvilket vil sige, at hvis prinsen begår ny kriminalitet indenfor den periode, skal straffen indløses.  

Forfærdet over dom

Derudover må prinsen de næste tre år ikke opholde sig på jagtslottet i Grünau i Østrig, hvor prins Ernst August har boet de sidste 50 år.

Især den sidste del reagerede prinsen forfærdet på og udbrød, ifølge flere medier: "Umuligt", "Utænkeligt" og "Må jeg ikke være i mit eget hjem?". 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Skal i behandling

Endvidere skal prinsen i psykoterapeutisk behandling i 14 dage fra midt i april, holde sig fra alkohol og ikke tage kontakt til det ægtepar, som han har truet.

Prinsen har nu sammen med sin advokat tre dage til at overveje, om han vil anke dommen. 

Prins Ernst August har under rettsagen påstået, at de sager, som han var anklaget for, er fremprovokeret af hans ældste søn, arveprins Ernst August jr, som han er i strid med på grund af et arveforskud.  

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden