18. apr. 2016
Af af Malan Joensen

Se billederne: Grace Kelly sagde ja til fyrst Rainier

Mandag d. 19. april er det 60 år siden, Hollywood-stjernen Grace Kelly sagde ja til fyrst Rainier - første gang. Se billeder fra dagen.

Klædt i en drøm af en blondedækket kjole i pink taft sagde Grace Kelly for 60 år siden første gang ja til fyrst Rainier III af Monaco og livet som fyrstinde.

Den amerikanske filmstjerne og den monegaskiske fyrste blev viet borgerligt på slottet, og dagen efter gav parret igen hinanden deres ja ved et storslået bryllup i katedralen i Monaco.

Grace Kelly og fyrst Rainier III havde mødt hinanden den 6. maj 1955, mens der var filmfestival i Cannes. Det franske magasin Paris Match så en glimrende mulighed for flotte fotos og en god historie ved at introducere Grace Kelly og fyrst Rainier III for hinanden, og på trods af de arrangerede omstændigheder opstod der varme følelser, og de begyndte at skrive sammen, efter filmfestivalen var slut. Det interkontinentale brevskriveri førte til, at fyrsten pakkede kufferterne og besøgte Grace og hendes familie i juledagene 1955 og friede til hende den 28. december.

LÆS MERE: Grace Kelly var en kærlig mor

Kæmpe reception for Grace Kelly og fyrst Rainier

Den 5. januar 1956 offentliggjorde de deres forlovelse, og 16. april ankom Grace Kelly til sit nye hjemland.

Ved den borgerlige vielse den 18. april 1956 var Grace Kelly iført en ankellang, A-formet nederdel med tilhørende jakke, syet i sart pink taft, dækket med cremefarvet Alenconblonde. Kjolen var, ligesom brudekjolen ved vielsen dagen efter, kreeret af Helen Rose, kostumechef i filmselskabet MGM, som Grace Kelly indspillede flere film for.

Efter ceremonien var der en reception for 2.500 af Monacos borgere, og om aftenen blev parret fejret ved en gallaforestilling i Operahuset.

Fyrsteparret fik børnene prinsesse Caroline i 1957, fyrst Albert året efter og prinsesse Stéphanie i 1965, og ægteskabet sluttede brat og tragisk efter 26 år. Den 13. september 1982 fik fyrstinde Grace et ildebefindende og kørte galt, og dagen efter døde hun, 52 år gammel. Fyrst Rainier III giftede sig aldrig igen og døde som 81-årig i 2005.

Tirsdag, hvor det er 60-års dagen for den kirkelige vielse, kan du nyde et pragtfuldt galleri med masser af billeder af det smukke brudepar og deres særlige dag.

Meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev og opdag en verden af fordele! Klik her!

Læs mere om: