14. mar. 2018
Af Ken Richter

TILLYKKE: Fyrst Albert fylder 60 år

Fyrstinde Charlene med fyrst Albert til Laureus Sport for Good Award
Fyrstinde Charlene med fyrst Albert til Laureus Sport for Good Award I Monaco.
Foto: AOP
Fyrst Albert er lykkeligt gift med den 20 år yngre fyrstinde Charlene, og sammen har de tvillingerne Jacques og Gabriella på tre år.

Når fyrst Albert i dag, onsdag, fylder 60 år, kan han glæde sig over, at alt er gået den rigtige vej for overhovedet i det lille fyrstedømme Monaco, som ligger ved nordkysten af Middelhavet omgivet af Frankrig.

Fyrst Albert blev gift for syv år siden

For snart syv år siden blev fyrst Albert gift med den sydafrikanske svømmestjerne Charlene Wittstock, som han så første gang i år 2000.

Fyrstinden er 20 år yngre end sin mand, og for tre år siden fødte hun tvillingerne Gabriella og Jacques. Dermed er arvefølgen sikret, for tronen går videre til den førstefødte søn.

Fyrst Alberts mærkesager

Derfor var det også Albert, der i 2005 efterfulgte sin far fyrst Rainier, selv om Alberts søster, prinsesse Caroline, er et år ældre end ham. Fyrst Albert har desuden lillesøsteren prinsesse Stephanie.

I sine yngre år var den daværende prins Albert en aktiv sportsmand, og han nåede at deltage i fem vinter-OL, hvor han stille op i bobslæde.

Som fyrste har Albert gjort miljø og humanitært arbejde til nogle af sine mærkesager, og siden 1985 har han været medlem af Den Internationale Olympiske Komité, som kronprins Frederik blev valgt til i 2009.

Læs mere om: