10 ting du (måske) ikke vidste om den norske prinsesse

Foto: Mega
Lørdag den 31. august 2019 skal Norges prinsesse Ingrid Alexandra, 15, konfirmeres med blandt andre det danske kronprinspar og prins Christian blandt gæsterne. BILLED-BLADET giver dig her interessant viden om den unge tronfølger.
  1. Prinsesse Ingrid Alexandra bor med sine forældre, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, og lillebror prins Sverre Magnus, 13, i Osloforstaden Asker på det idylliske landsted Skaugum.

  2. I 1990 blev den norske grundlov ændret, så en pige fik samme ret til at arve tronen som en dreng. Dermed blev Ingrid Alexandra, der er født i 2004, den første norske prinsesse, der er født med arveret til tronen og det ansvar, der følger med. 

  3. Prinsesse Ingrid Alexandra er en sej pige, der både dyrker kickboxing og surfing ligesom sin far, kronprins Haakon.

  4. Med til den norske kronprinsfamilie hører også storebror Marius Borg Høiby, 22, som kronprinsesse Mette-Marit har fra sit tidligere forhold med Morten Borg.

  5. Prinsesse Ingrid Alexandra har et meget tæt forhold til sin farmor, dronning Sonja, der blandt andet netop har deltaget i designprocessen af prinsessens konfirmationskjole, en norsk folkedragt.

  6. I august begyndte prinsesse Ingrid Alexandra på Uranienborg Skole i Oslo. Hun skiftede fra den internationale skole i Oslo, hvor hun har gået de seneste år. 

  7. I 2010 tog prinsesse Ingrid Alexandra og hendes familie på en to måneder lang dannelsesrejse, der begyndte i Istanbul i Tyrkiet og gik videre til blandt andet Jordan og Indien. 

  8. Prinsesse Ingrid Alexandra åbnede i sommeren 2016 Prinsesse Ingrid Alexandras Skulpturpark i slotparken på Oslo Slot. Prinsessen er selv med til at udvælge skulpturerne, der er lavet af børn, til udstillingen. 

  9. Prinsesse Ingrid Alexandras faddere er kong Harald, kronprins Frederik, kronprinsesse Victoria, daværende kronprins Felipe, prinsesse Märtha Louise og prinsessens mormor, Marit Tjessem. Kronprins Frederik og spanske Felipe kunne dog ikke være tilstede under dåben. 

  10. I 2010 var prinsesse Ingrid Alexandra sammen med blandt andre prins Christian og hollandske prinsesse Amalia brudebarn ved kronprinsesse Victorias bryllup med Daniel Westling. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden