14. jan. 2020
Af Malan Joensen

Ari Behns tragiske død: Far var hos ham til det sidste

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn i 2015.
Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn i 2015.
Arkivfoto: MEGA
Ari Behn tog sit eget liv. Han blev 47 år.
Julen endte på allerværste vis i den norske kongefamilie og blandt Ari Behns nærmeste. Den anerkendte norske forfatter og kunstner, der tidligere var gift med prinsesse Märtha Louise, valgte den 25. december at tage sit eget liv. Han blev 47 år.

Juleplaner med kongefamilien

Ari Behn skulle have fejret jul med prinsesse Märtha Louise og deres tre døtre Maud Angelica Behn, 16 år, Leah Isadora Behn, 14 år, og Emma Tallulah Behn, 11 år, samt det norske kongepar på Kongsseteren. Men Ari Behn, der i perioder havde det psykisk dårligt og led af depression, endte med at aflyse julebesøget.
Nu fortæller hans mor Marianne Behn til til norsk SE og HØR, at planen så blev ændret til, at Ari skulle holde jul med forældrene i Larkollen. Da Ari desværre havde det for dårligt til at gennemføre den nye plan, aftalte de, at faderen Olav Bjørshol i stedet skulle rejse til Ari Behns hjem i Lommedalen og være hos sønnen juleaftensdag og 1. juledag. Olav Bjørshol fortæller, at det var ham, der fandt Ari Behn død, og at han er meget taknemmelig for, at han kunne være hos sønnen.

Var ikke alene

– Ari var ikke alene, da han valgte at afslutte livet. Det virkede som om, Ari havde fundet en slags ro den sidste dag, tilføjer Olav Bjørshol til ugebladet. Forældrene fortæller endvidere, at de har valgt at være åbne om sønnens dødsårsag dels for at undgå spekulationer, og dels fordi de håber, at deres åbenhed kan være en hjælp for andre. Ari Behn blev bisat fra Oslo Domkirke 3. januar, hvor blandt andre den norske kongefamilie var stærkt repræsenteret. Bisættelsen huskes især for datteren Mauds hjerteskærende tale til sin far, hvor hun blandt andet opfordrede selvmordstruede til at søge hjælp.

Læs mere om: