Bevæget stund i Oslo: Mette-Marit og Haakon indleder svær mindedag hånd i hånd

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon.

Foto: Ritzau Scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon støttede hinanden til dagens første markering af 10-året for terrorangrebene i Norge.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon slap sjældent hinanden hænder under den stemningsfyldte og rørende mindehøjtidelighed ved Regjeringskvartalet i Oslo, hvor dagens markeringer af 10-året for terrorangrebene i Norge blev indledt.

Sammen med blandt andre statsminister Erna Solberg var kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og mange pårørende til ofrene for angrebene samlet ved Regjeringskvartalet, hvor terroristen Anders Breivik om eftermiddagen den 22. juli 2011 bragte en bilbombe til sprængning og dræbte syv og sårede mindst 15, inden han satte kursen mod Utøya, hvor flere drab ventede.

Ceremonien, der er blevet en tradition siden angrebene, var rørende og da en række unge læste navnene på de i alt 77 mennesker, der mistede livet under angrebene, op, måtte kronprinsesse Mette-Marit række ud og kærtegne sin mand, der stod en smule foran hende, på ryggen.

Foto: Ritzau Scanpix

Kronprinsparret holdt hinanden i hænderne lige fra ankomsten og gennem store dele af ceremonien.

Også da de sammen med Erna Solberg samt politikeren Astrid Willa Eide Hoem og leder for Nasjonal Støttegruppe, Lisbeth Kristine Røyneland, lagde tre kranse ved mindesmærket for de 77 ofre, holdt de hinandens hånd som støtte og trøst på en svær dag.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden