5. feb. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Derfor gik Haakon en tur helt alene på stranden

Kronprins Haakon
Kronprins Haakon
Foto: Vidar Ruud/Ritzau Scanpix
For Norges kronprins Haakon er det vigtigt at sætte fokus på et af de allerstørste miljjøproblemer.

Kronprins Haakon går i en ny video, som er udgivet på kongehusets digitale platforme en tur helt alene på stranden i det sydlige Norge.

Herfra taler han til sine landsmænd og -kvinder om et vigtigt tema i bestræbelserne for at forbedre miljøet.

2021 markerer starten på FN’s Havforsknings-årti.

Kronprins Haakon går forrest

Over hele Norge lærer fremtidens fiskere og andre af søens folk om forsvarlig miljømæssig adfærd gennem undervisningsprojektet ”Blåt ansvar”.

Dette projekt er kronprins Haakon en del af.

I kronprinsens video-hilsen til eleverne ved de blå linjer på videregående skoler taler han om at forbedre forholdene i verdenshavene.

Utroligt vigtigt

- I hundredvis af år har havet haft en enorm betydning for Norge. Vor sundhed er afhængig af havets sundhed. Derfor er det utroligt vigtigt, at havet er i en god tilstand, men det er det desværre ikke i dag, siger kronprins Haakon og fortsætter.

- Det kommer til at kræve meget at få havet tilbage i balance igen. Det kommer til at kræve viden, samarbejde og vilje, kommer det fra Haakon, der er optimistisk, fordi den unge generation er motiveret til den vigtige opgave.

Ønsker alle held og lykke

- I har en større mulighed end mange andre til at påvirke havets helse. Netop derfor er det så vigtigt for Norge, hvad I vælger at gøre. Og også vigtigt for verden. Jeg er sikker på, at det vil lykkes jer på en utrolig god måde. Held og lykke, siger Norges Haakon til nationens ungdom.

Læs mere om: