18. okt. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Derfor meldte dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit afbud

Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit.
Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit.
Arkivfoto: MEGA
Til en stor officiel middag i Norge manglede kronprinsesse Mette-Marit og hendes svigermor dronning Sonja. Begge meldte afbud i sidste øjeblik.

Både Norges kronprinsesse Mette-Marit og hendes svigermor, dronning Sonja, skulle efter planen have deltaget i Stortingsmiddagen torsdag aften i Oslo sammen med royale familiemedlemmer og førende politikere.

Mette-Marit og dronning Sonja måtte dog i sidste øjeblik melde afbud til den officielle middag på grund af sygdom. Det melder den norske avis Dagbladet.

Krævende tur til Tyskland

Mette-Marit, der netop har overstået en officiel arbejdstur til Tyskland sammen med sin mand kronprins Haakon, lider af den kroniske sygdom lungefibrose, der fra tid til anden tager så meget på hendes kræfter, at hun må trække sig fra arbejde og pligter.

Dronning Sonja døjer i denne tid med en infektion i de øvre luftveje, og det er årsagen til, at hun må holde sengen.

Royale helbredsproblemer

- Dronningen har fortsat en infektion i de øvre luftveje, og hun er derfor forhindret i at være til stede ved Stortingsmiddagen, lyder det fra kommunikationschef i det norske kongehus, Sven Gjeruldsen til Dagbladet.

Til mediet anføres det også, at kronprinsessens kroniske helbredsproblemer er årsagen til afbuddet til Stortingsmiddagen, som kong Harald og kronprins Haakon deltog i.

Læs mere om: