Derfor var der så mange kongelige med til festen i Norge

Foto: Ritzau Scanpix
En lang række kongelige fra rundt omkring i Europa deltog i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmation i Oslo.

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, kronprinsesse Victoria, kong Felipe...

En lang række store kongelige navne fra rundt omkring i Europa var med som gæster ved prinsesse Ingrid Alexandras konfirmation lørdag den 31. august i Slotskapellet på Oslo Slot. 

Var alle faddere

Grunden til at flere tronfølgere og en enkelt konge havde meldt deres ankomst har forskellige grunde. 

Kronprins Frederik, kronprinsesse Victoria og kong Felipe var alle faddere ved prinsesse Ingrid Alexandras dåb i 2004 og det er derfor helt naturligt at de deltager i deres gudbarns store dag. 

Særlige roller

Der er i de europæiske kongehuse en tradition for at stå fadder for hinanden børn, således er dronning Margrethe gudmor til kronprins Haakon, der stod fadder ved både prins Christian og prinsesse Estelles dåb. 

Også kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Victoria stod faddere til prins Christian, mens kronprins Frederik stod fadder til prins Oscar og kronprinsesse Estelle også fik kronprinsesse Mary som gudmor. 

En populær mand

Kong Felipe stod desuden fadder, in absentia, ved prins Vincents dåb.  

På den måde er de europæiske kongehuse tæt knyttet til hinanden, også på det personlige plan. 

Samtidig er prinsesse Ingrid Alexandra nummer to i arvefølgen til den norske trone efter sin far, kronprins Haakon, der er en populær mand i de kongelige kredse og har nære venskaber med flere af de andre tronfølgere, konger og dronninger. 

Se alle billederne og læs alt om den kongelige konfirmation i BILLED-BLADET nr.36, der er på gaden torsdag den 5. september.

Gå på opdagelse i kronprinsesse Marys flotte festgarderobe i galleriet herunder:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden