28. aug. 2019
Af Marianne Singer

Det får prinsesse Ingrid Alexandra af farmor og farfar i konfirmationsgave

prinsesse Ingrid Alexandra
Prinsesse Ingrid Alexandra.
Foto: Mega
Kong Harald og dronning Sonja har foræret deres barnebarn en ny folkedragt, som hun for første gang viser sig i ved sin konfirmation på Oslo Slot lørdag den 31. august 2019.

Folkedragten har en langt større betydning i Norge end i Danmark, idet mange iklæder sig den i forbindelse med landets nationaldag den 17. maj.

Derfor har det sikkert også vakt glæde hos prinsesse Ingrid Alexandra, 15, at hendes bedsteforældre, kong Harald og dronning Sonja, har foræret hende en ny flot folkedragt til hendes konfirmation.

Med i designprocessen

Den såkaldte bunad, som det hedder på norsk, er, ifølge det norske hof, en folkedragt fra Aust-Telemark, som den så ud i tidsperioden 1800–1850.

Prinsesse Ingrid Alexandra viser sig for første gang i den særlige kjole på sin konfirmationsdag den 31. august i Slotskapellet på Oslo Slot.

Kongelige gæster

Her vil blandt andre kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian og Sveriges kronprinsesse Victoria være med som gæster.

Prinsessen har selv været med til at bestemme folkedragtens udseende sammen med sin farmor, dronning Sonja.

Herunder ses prinsesse Ingrid Alexandra med sin familie iklædt folkedragter ved den seneste nationaldagsfejring i Norge.

https://imgix.billedbladet.dk/shutterstock_editorial_10239470f_1.jpg
Foto: Mega

Læs mere om: