Søndag, 5. december 2021 - af Sofie Nymand

Det norske kongehus afslører: Sådan laver du slottets julegløgg

Dronning Sonja og kong Harald
Dronning Sonja og kong Harald
Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff
Det norske kongehus har i anledning af adventen delt opskriften på slottets julegløgg.

Har du nogensinde tænkt over, hvordan julen smager i det norske kongehus?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Så har du nu muligheden for at smage en lille del af den.

1. søndag i advent delte det norske kongehus nemlig slottets opskrift på julegløgg.
Det gjorde de i en story på Instagram.

Det norske kongehus skriver: 

Alt du skal bruge er:

1 liter kirsebærsaft
4 dl. Æblemost
10 stk. hele nelliker
1 stk. kanelstang
5 cm. Frisk ingefær
10 stk. kardemommekapsler
4 stk. stjerneanis
2 stk. appelsiner i skiver
Hakkede mangler og rosiner

Sådan gør du:
Varm forsigtig kirsebærsaft og æblemost sammen med alle krydderierne og appelsinen.
Riv ingefær og tilsæt det i gløggen.
Del vaniljestangen i to, skrab vaniljekornene ud og tilsæt stangen.
Lad gløggen trække i ca. 30 minutter.
Si krydderierne fra og server med hakkede mandler og rosiner.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden