Onsdag, 5. juli 2017 - af Dorte Quist

Dronning Sonja beæret over kunstnerisk fødselsdagsgave

Foto: AOP
Norske dronning Sonja, der fyldte 80 år tirsdag, har fået en KunstStald i baghaven med grafisk kunst i fødselsdagsgave.

Den norske dronning Sonja er blevet særdeles kunstnerisk begavet i anledning af tirsdagens store fødselsdag.

Ud over den flotte skulptur af “fjeld-dronningen”, der var en gave fra Den Norske Turistforening, har hun også fået en hel lade fuld af kunstværker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er det tidligere, kongelige ridehus, som ligger bagved det norske kongeslot, der er blevet sat fuldstændig i stand, og nu er blevet indviet som en udstillingshal for kunst og kultur.

Stolt af norske kunstnere

Udstillingshallen har fået navnet Dronning Sonjas KunstStald.

- Mens dronning Maud fandt et fristed her blandt hestene, har kunst og natur været fristedet i mit liv. Jeg har altid været stolt over de norske kunstnere og det, de skaber, sagde dronning Sonja i sin tale og fortsatte:

- Og som I ved, har jeg de senere år haft et ekstra engagement med at fremme den grafiske kunst. Derfor er åbningen af KunstStalden med en udstilling af grafik en drøm for mig.

En gave fra regeringen

Den første udstilling i KunstStalden er 164 norske, grafiske værker, som er doneret af norske kunstnere – private og professionelle.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Istandsættelsen af KunstStalden er en gave fra den norske regering sammen med en digital installation fra dronning Mauds private fotoalbum.

 
Dronnign Sonja og den norske kunstner Kirsten Kokkin, ved statuen af "Fjeld-dronningen" i slotsparken tæt ved den nye KunstStald.
Foto: AOP

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden