Mandag, 8. februar 2021 - af Marianne Singer

Dybt berørt Märtha Louise: Sådan fik jeg besked om Aris død

Prinsesse Märtha Louise. 
Prinsesse Märtha Louise. 
Foto: Birger Storm
Prinsesse Märtha Louise åbner op om den svære tid omkring sin eks-mand Ari Behns død i det norske TV2-program "Helt Harald".

Prinsesse Märtha Louise, 49, kunne ikke holde tårerne tilbage, da hun i norsk TV2s program "Helt Harald" åbnede op om tiden omkring sin eks-mand Ari Behns død. 

Ari Behn, der er far til prinsessens tre døtre, Maud Angelica, 17, Leah Isadora, 15, og Emma Tallulah, 12, rystede ikke bare sin familie, men hele Norge, da han i en alder af 47 år tog sit eget liv den 25. december 2019. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det hårdeste

– Vi var på Kongsseteren i Holmenkollen (kongeparrets bjælkehytte i Oslo, red). Det var et julepyntet hus. Vi havde en rigtig hyggelig jul. Så kom pappa ind og sagde det til mig, og så måtte jeg fortælle det til børnene. Det er noget af det hårdeste, jeg har gjort, lyder det fra en åbenhjertig og dybt berørt Märtha Louise til tv-værten Harald Rønneberg i det norske TV 2-program "Helt Harald".

Det var Ari Behns far, Olav Bjørshoel, der havde ringet til den kongelige politistyrke, som så ringede til hofchefen, der derefter talte med kong Harald om det tragiske dødsfald. 

På det tidspunkt sad hele familien og hyggede sig med at se juleklassikeren "Alene hjemme". 

En kæmpe støtte

Tilstede i Kongsseteren var også prinsessens kæreste, Shaman Durek, der var en kæmpe støtte i den svære situation. 

- Da vi fik beskeden, blev vi chokerede og vi kunne ikke overskue at gøre noget. Det var bare at løbe fra det ene barn til de andet. Han var den eneste, som formåede at være der... være tilstede. Han var der meget for børnene i den periode. At han var der, var meget vigtigt, siger prinsesse Märtha Louise i TV2-interviewet. 

Tårerne presser sig på

Det er, da prinsessen får spørgsmålet om, hvordan hun vil huske Ari Behn, at tårerne for alvor presser sig på. 

- Jeg husker de gode øjeblikke, som da han malede nede på gulvet med et barn på ryggen. Når han lavede middag til alle og vi spiste klokken 2 om natten. Når vi var sammen med venner ... han var jo rigtig sjov, mindes hun i udsendelsen.

Er åben

I tiden efter valgte prinsessen at være åben omkring den svære situation på sin Instagram-profil for at vise, at det er helt normalt at have både gode og dårlige dage. 

- De første måneder efter, at Ari gik bort, var jeg mor 24/7, der bare tog mig af børnene for, at de skulle komme igennem dette. Da de begyndte at finde fodfæste, var der pludselig tid til, at jeg kunne gå i kælderen. Og det har jeg gjort, fortæller prinsessen, der også forklarer, at de har fået hjælp af både psykologer, venner, familie og Shaman Durek undervejs. 

Stærk tale

I udsendelsen fortæller prinsessen også om datteren Maud Angelicas stærke tale ved sin fars begravelse. 

Dengang 16-årige Maud Angelica holder en tale ved sin fars begravelse den 3. januar i Oslo Domkirke med prinsesse Märtha Louise ved sin side. 
Foto: Ritzau Scanpix

En bevægende tale, der gik verden rundt og som hun senere fik en pris for og som også gjorde, at hun blev valgt til "Årets modigste kvinde" af det norske magasin Tara.

- Jeg var utrolig stolt af hende. Jeg synes, det var utrolig flot, at hun formåede at formidle noget, der har hjulpet så mange efterfølgende. Der er mange, der har sagt, at hun har reddet deres liv, smiler prinsessen stolt i programmet. 

"Helt Harald" kan ses på TV 2 mandage klokken 20.00 eller på TV 2 Sumo

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden