Festdag i Norge: Se de fine billeder fra kongehuset

Den norske kongefamilie fejrer nationaldagen 17. maj 2021.

Den norske kongefamilie fejrer nationaldagen 17. maj 2021.

Foto: Ritzau Scanpix
Den norske kongefamilie fejrer landets nationaldag den 17. maj.

Den 17. maj er Norges nationaldag, og traditionen tro er det en dag, som den norske kongefamilie også fejrer på behørig vis.

Selv om der igen i år er coronarestriktioner, der sætter visse begrænsninger for dagens program og for hvor mange, der kan samles på gader og stræder for at markere den festlige dag, så er der  blevet planlagt en flot markering. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Kronprins Haakon, 47, kronprinsesse Mette-Marit, 47, prinsesse Ingrid Alexandra, 17, og prins Sverre Magnus, 15, begyndte fejringen mandag morgen ved hjemmet i Asker.

Senere mødtes de med kong Harald, 84, og dronning Sonja, 83, på kongeslottet i Oslo, hvor de klokken 11.30 trådte frem på balkonen til hyldest og et flot program med bidrag fra blandt andre Det Norske Jentekor, Bislett Guttekor, Bolteløkka Jentekor og H. M. Kongens Garde.

Efter programmet ved kongeslottet, der sluttede lidt over kl. 12.00, kørte de en tur rundt i Oslos gader og ønskede nordmændene tillykke med nationaldagen. 

Mandag eftermiddag skal kongefamilien sammen med prinsesse Märtha Louise og hendes døtre på sejltur med kongeskibet, hvor de ifølge kongehuset skal overvære en bådparade.  

Se billederne fra den stemningsfulde formiddag, som kongehuset har delt på Instagram, herunder. Brug pilene til højre for at komme frem til næste billede. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden