17. jun. 2022
Af Christinna Braun

For første gang: De unge kongelige superstjerner er i centrum

Fotomontage: Prinsesse Maria-olympia, prinsesse Ingrid Alexandra og prinsesse Amalia. 
Fotomontage: Prinsesse Maria-olympia, prinsesse Ingrid Alexandra og prinsesse Amalia.
Foto: Hanne Juul, Ritzau Scanpix og MEGA
De unge kongelige er i centrum, når prinsesse Ingrid Alexandra inviterer til stor 18-års fødselsdagsmiddag i Oslo.

Norges prinsesse Ingrid Alexandra, der er datter af kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, fyldte 18 år den 21. januar i år. På grund af coronavirus måtte fejres udskydes, og den bliver derfor holdt over to dage, den 16. og 17. juni.

Den 16. juni er det regeringen, der markerer prinsessens myndighedsdag med et festarrangement på Oslos hovedbibliotek Deichman Bjørvika.

Men dagen efter er der stor gallamiddag på Det Kongelige Slot, hvor prinsessens farfar og farmor, kong Harald og dronning Sonja, er værter.

Og for første gang bliver det en ”ungdomsfest”, når en lang række af Europas unge kongelige deltager i prinsesse Ingrid Alexandras 18-års fødselsdag.

Ifølge den officielle gæsteliste deltager prinsesse Ingrid Alexandras to brødre, Marius Borg Høiby, 25, og prins Sverre Magnus, 16.

Se hele gæstelisten i linket herunder.

Derudover kommer hendes tre kusiner, prinsesse Märtha Louises tre døtre, Maud Angelica, 19, Leah Isadora, 17, og Emma Tallulah på 13 år.

Fra Holland kommer kongeparrets ældste datter, tronfølgeren prinsesse Amalia på 18, og fra Belgien kommer tronfølgeren prinsesse Elisabeth på 20 år.

Også tre af kronprins Pavlos og kronprinsesse Marie-Chantals fem børn deltager i festlighederne på kongeslottet. Det er Maria-Olympia, 25, Konstantin, 23, og Aristides på 13 år.

De unge superstjerner kommer altså i centrum, når der for første gang er en stor, kongelig fest for deres generation.

Læs mere om: