Fredag, 21. januar 2022 - af Lene Skriver Bak

Fylder 18 år i dag: Bliver prinsesse Ingrid Alexandra Christians nærmeste fortrolige?

Prins Christian og prinsesse Ingrid Alexandra. Officielle billeder i anledningen af prinsen og prinsessens 16-års fødselsdag i hhv. 2021 og 2020. 
Prins Christian og prinsesse Ingrid Alexandra. Officielle billeder i anledningen af prinsen og prinsessens 16-års fødselsdag i hhv. 2021 og 2020. 
Foto: Steen Brogaard og Ann Cathrin Buchardt / Det kongelige hoff
Prinsesse Ingrid Alexandra runder de 18 år i dag og kommer med stor sandsynlighed til at spille en fremtrædende rolle i prins Christians liv, vurderer kongelig ekspert.

Når prins Christian står overfor udfordringer i sit liv og virke som kommende kronprins i Danmark, er der ganske få, han kan vende sig mod og få sparring fra.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ganske få i verden forstår, den verden og det liv, prinsen lever. Og den fremtid, han kan se tegne sig foran sig.

En af dem, der kan forstå, hvad Christian står midt i og overfor, er prinsesse Ingrid Alexandra.

- De kommer fra to kongehuse, der ligner hinanden meget, ligesom deres to lande er ens på rigtig mange punkter. De står begge overfor en opgave som kommende regent, som de langsomt skal påtage sig mere og mere ansvar i forhold til, vurderer BILLED-BLADETs kongelige ekspert Marianne Singer.

- Muligheden for at tale sammen og sparre med hinanden er absolut til stede. De er begge unge mennesker med en unik position i deres land – og i deres familie. Selv om både Ingrid Alexandra og Christian har yngre søskende, de kan tale med, er den rolle, de skal påtage sig, vidt forskellig fra deres respektive søskendes rolle, og det vil give dem et unikt skæbnefællesskab.

Flere at sparre med, men…

Der er andre kommende regenter i samme aldersgruppe som prins Christian og prinsesse Ingrid Alexandra i de europæiske kongehuse.

I Holland skal prinsesse Catharina-Amalia, 18, en dag overtage tronen efter sin far, kong Willem-Alexander, mens 20-årige prinsesse Elisabeth skal følge sin far, kong Philippe af Belgien og prinsesse Leonor, 16, er som prinsesse af Asturien den næste i rækken i Spanien efter sin far, kong Felipe.

- Selvfølgelig kan Christian også spejle sig i de andre, der en dag skal overtage tronen, men forbindelsen til Ingrid Alexandra er stærkere. Både fordi Danmark og Norge har så mange lighedspunkter som lande og monarkier, men også fordi den familiære forbindelse er stærk, forklarer Marianne Singer.

I fars fodspor

- Gennem dronning Margrethe og prins Henriks nære venskab med kong Harald og dronning Sonja, er forbindelsen til det norske kongehus stærk. Deres sønner, kronprins Frederik og kronprins Haakon, er hinandens fortrolige og er vokset op med visheden om, at de havde hinanden at trække på. Sammen med svenske kronprinsesse Victoria har de en særlig trekløver, der kan hjælpe og støtte hinanden, og det lægger de ikke skjul på, understreger Marianne Singer og uddyber:

- For eksempel er vores kronprins fadder til prinsesse Ingrid Alexandra, lige som kronprinsesse Victoria, mens både kronprins Haakon og hans hustru, kronprinsesse Mette-Marit, er blandt prins Christians faddere.

Netop det nære forhold har kronprinsesse Victoria sat ord på i bogen ”Monark og menneske”, som journalist Thomas Larsen har skrevet.

- Vi kan ringe til hinanden, og det er ikke kun, hvis der sker noget vigtigt, men også blot for at vende ting med hinanden. Det giver mig en enorm tryghed, og vi gør det ikke kun, fordi vi har de samme opgaver i vores respektive lande, men fordi vi oprigtigt kan lide hinanden.

Kan lære af Ingrid Alexandra

Det nære forhold har prins Christian og prinsesse Ingrid Alexandra alle muligheder for at videreføre, påpeger Marianne Singer:

- Prins Christian var blandt gæsterne til prinsesse Ingrid Alexandras konfirmation i 2019, og vi regner med, at hun også skulle have været blandt gæsterne til Christians konfirmation, hvis der ikke havde været corona-restriktioner, ligesom vi vurderer, at kronprinsparret og prins Christian ville være at finde på gæstelisten til Ingrid Alexandras 18-års fødselsdagsgallafest, hvis den ikke var blevet aflyst, forklarer hun. De to har desuden set hinanden, når deres forældre har mødtes privat.

Prinsesse Ingrid Alexandra runder nu de 18 år og påbegynder et nyt kapitel i sit liv som kommende regent.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er lige et par år ældre end prins Christian, så han vil ofte kunne følge hendes eksempel og se, hvordan hun har gjort i forskellige situationer. I forbindelse med 18-årsdagen skal prinsessen for eksempel besøge Stortinget og statsministeren. Den slags oplevelser og forpligtelser kan Christian så senere læne sig op ad hendes erfaringer i, forklarer Marianne Singer.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden