17. jan. 2018
Af Marianne Singer

Hertuginde Catherine og William inviteret til glamourøs middag

kronprinsesse mette-marit
Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, prins William og hertuginde Catherine.
Foto: AOP/Fotomontage
Efter først at have besøgt Sverige venter der prins William og hertuginde Catherine masser af oplevelser i Oslo, deriblandt en stor middag på det kongelige slot med den norske kongefamilie som værter. .

Prins William og hertuginde Catherine begynder deres officielle Skandinaviensbesøg med en to dage lang visit i Sverige tirsdag den 30. januar.

Derefter tager de videre til Oslo i Norge, hvor prins William og hertuginde Catherine blandt andet er æresgæster ved en glamourøs middag på det kongelige slot med kong Harald og dronning Sonja som værter.

Under det festlige arrangement holder både kong Harald og prins William en tale.

Haakon og Mette-Marit med rundt

Det er ikke bare kongeparret, som tager sig godt af prins William og hertuginde Catherine under besøget.

Med under flere af de mange programpunkter er kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Møder kendte skuespillere

Sammen skal prins William og hertuginde Catherine og det norske kronprinspar blandt andet møde skaberne og skuespillerne fra successerien "Skam" på gymnasiet Hartvig Nissens skole, hvor optagelserne i sin tid fandt sted.

Her kommer de til at tale med skuespillerne, elever og lærere på skolen om emner, der berører unge i dag.

Besøger skihopbakke

Prins William og hertuginde Catherine bliver også vist rundt i Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark på slottet, og besøger den berømte skihopbakke Holmenkollen.

Besøget slutter meget passende med en tur rundt i det naturskønne område omkring søen Øvresetertjern ved Tryvann, hvor de britiske gæster får en fornemmelse af friluftslivet i Norge.

Læs mere om: