Mandag, 12. august 2013 - af Dorte Quist

Kronprins Haakon er et forbillede som stedfar

Kronprins Haakon og stedsønnen Marius Borg Høiby.
Kronprins Haakon og stedsønnen Marius Borg Høiby.
Foto: AOP
Nordmændene roser kronprins Haakon for hans gode og tætte forhold til stedsønnen Marius.

Det var ikke kun Mette-Marit Tjessen Høiby, der i begyndelsen af 00'erne vandt den norske kronprins Haakons hjerte.

Også hendes lille søn, Marius, som dengang var fire år, gik direkte ind i kronprinsens hjerte. Deres forhold var allerede dengang så varmt, at kronprins Haakon i sin tale under brylluppet i 2001 åbenhjertig og rørt sagde i bryllupstalen til sin brud:

- Tak for at du gav mig mulighed for at leve sammen med Marius. Det er en gave i sig selv.

Gennem årene har de to - Haakon og Marius - udviklet stærke bånd, og i dag får kronprins Haakon stor ros alle steder i det norske samfund for sin måde at være stedfar på.

- Særlig kronprinsen har arbejdet hårdt for, at forholdet mellem ham og Marius skulle blive godt. Haakon er en hyggelig fyr, som vil det bedste for alle folk. Da Marius kom ind i familien, var Haakon jo klar over, at Marius skulle være tæt på ham resten af hans liv.

Stein Erik Ulvund, der er professor i pædagogik i Oslo, siger til avisen VG, at kronprinsfamilien er blevet et symbol på den "moderne sted-familie".

- Kronprinsen er blevet et forbillede som stedfar. Det virker som om han virkelig har været der for Marius, når drengen har haft brug for det. Norge har fået en kronprinsfamilie, som er en "sted-familie". Det er en meget vigtig symbolværdi, som fortæller andre, at den her familieform er en fuldgyldig og lige så accepteret måde at leve på, siger professoren.

Marius er i dag 16 år, og her i efteråret begynder han på idrætsgymnasium.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden